Jis detalizuoja scenarijus pagal atvejus 100 tūkst. gyventojų.

Kai bus 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų, pasak kultūros ministro, „kartu su nebūtinųjų prekių parduotuvių atidarymu, turės galimybę atsidaryti muziejai, galerijos, kitos parodinės erdvės. Atsiras galimybė kultūros renginiams, neišlipant iš automobilio. Atsiprašau, kad čia miniu parduotuves, bet tai svarbus principas, kurį siekėme įtvirtinti. Kultūra šiandien yra svarbus žmogaus poreikis, reikalingos ne tik parduotuvės“, – rašo jis.

„150 atvejų/100 tūkst. gyventojų: leidžiama bibliotekų skaityklų veikla, laikantis grupavimosi reikalavimų. Taip pat jau galime kalbėti apie kino teatrų atsidarymą, traktuojant juos ne kaip renginius, o kaip paslaugą, o tam bus bendri specialūs reikalvimai – 10 kv.m. vienam paslaugos gavėjui ir pan.

50 atvejų/100 tūkst. gyventojų: leidžiami renginiai uždarose vietose 50 žmonių, lauke – 100. Ministerija siekia dvigubai didesnių skaičių, bet kol kas lieka taip.

25 atvejai/100 tūkst. gyventojų: leidžiami renginiai uždarose vietose 100 žmonių, lauke – 200. Ministerija siekia dvigubai didesnių skaičių, bet kol kas lieka taip“.

Pasak S. Kairio, saugumo reikalavimų yra daugiau, bet kol kas jų jis nenorėjo detalizuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)