Piniginiu 15 000 eurų prizu buvo įvertinta lietuvių režisieriaus Tomo Vengrio šiuo metu kuriama kriminalinė drama „Mafijos kronikos“ (bendra „Socialinės atsakomybės projektai“ (Lietuva), „Rosemont“ (Italija) ir „Allfiml“ (Estija) gamyba). Lietuvių kino projekto operatorius – estas Rein Kotov. „Mafijos kronikos“ – tai realiais faktais paremta istorija, atskleidžianti intriguojantį ir pavojingą nusikalstamojo pogrindinio pasaulio gyvenimą, našle likusios Violetos akimis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Taip pat 15 000 eurų prizu įvertintas dokumentinis italų kino projektas „Blind Pit“, (rež. Giorgio Bianchi, Federico Schiavi, bendra „Nacne Sas“ (Italija) ir „Baltic Balkan Productions“ (Latvija) gamyba).

Pagrindinis komisijos tikslas buvo išrinkti du prizų vertus projektus, įvertinant filmo temą, istoriją, aktualius bei meninius siekius ir originalumą. Taip pat santykius su Italija ar Baltijos šalimis, scenaristo ar filmo režisieriaus viziją, kūrybinės komandos patirtį, filmo gamybos ir platinimo galimybes.

Prizas, kurio tikslas yra paskatinti bendrą Italijos ir Baltijos šalių kino gamybą, įsteigtas įgyvendinant 2018 m. lapkričio mėnesį pasirašytą susitarimą tarp Italijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos kino institucijų. Prizą sudaro 30 000 eurų, iš kurių 15 000 eurų skiria Italijos Generalinė kino direkcija, po 5 000 eurų – Estijos kino institutas, Latvijos kino centras ir Lietuvos kino centras.

Šiais metais prizui gauti iš viso buvo pateiktos 12 paraiškų, tarp jų 5 iš Lietuvos: įvertinimo sulaukusios „Mafijos kronikos“, taip pat „Kaspervizija“ (rež. Karolis Kaupinis), „Kinų jūra“ (rež. Jurgis Matulevičius), „Auksinis paplūdimys“ (rež. Anne Hovad Fischer, Laurynas Skeisgiela) ir Sauliaus Petrošiaus „Sole“.
Vertinimo komisiją sudarė Italijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos nacionalinių kino institucijų deleguoti atstovai: Mariela Troccoli ir Chiaria Fortuna (Direzione Generale Cinema, Italija), Laura Salerno (Italijos kultūros ministerija), Dita Rietuma (Latvijos nacionalinis kino centras), Edith Sepp (Estijos kino institutas) ir Laimonas Ubavičius (Lietuvos kino centras) bei Irma Šimanskytė (Lietuvos kino centras).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)