„Vasarą orkestras aktyviai dirbo ir įrašė nemažai įdomių koncertinių programų, kuriomis dabar, negalėdami susitikti gyvai, labai norime pasidalinti su visais mūsų esamais ir būsimais klausytojais. „Ketvirtadienių su Kristoforu“ koncertų metu išgirsite F, Schuberto, W. A. Mozarto, L. van Beethoveno, kitų klasikų orkestrinius kūrinius, lietuvių bei užsienio kompozitorių premjeras, taip pat orkestro artistų parengtas kvartetų ir kvintetų programas. Koncertų programų paletė išties labai įvairi, todėl tikimės, kad kiekvienas atras sau patinkančią muziką ir gales jos klausytis neišeidamas iš namų“, – pristato orkestro direktorius Nerijus Masevičius.

Pirmasis virtualus koncertas – jau šį ketvirtadienį, sausio 28 d., 19 val. Šv. Kristoforo kamerinio orkestro „Facebook“ ir „YouTube“ paskyrose. Jame klausytojai išgirs žymųjį F. Schuberto kvartetą Nr. 14 d-moll „Mirtis ir mergelė“ (G. Mahlerio orkestruotė stginių orkestrui). Tai vienas garsiausių F. Schuberto kūrinių, neretai vadinamas kompozitoriaus muzikiniu testamentu. Genealios G. Mahlerio orkestruotės dėka styginių orkestras skamba masyviai, tirštai, o kūrinio kulminacijose sodriai lyg didžiulis orkestras.

Kituose „Ketvirtadienių su Kristoforu“ koncertuose skambės orkestro programos kartu su pianistu P. Geniušu, vibrafonininku M. Aita, violončeliste K. Reiko Cooper, dainininke V. Povilioniene, lietuvių kompozitorių M. Bialobžeskio, R. Mačiliūnaitės, V. Germanavičiaus, japonų kompozitorių Sh. Sahara ir M. Aita orkestrinės premjeros, žymiausių klasikų kūriniai kameriniam orkestrui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)