Panevėžio apskritis įsteigė kraštietės, pernai Anapilin išėjusios poetės ir žurnalistės Elenos Mezginaitės premiją. Į ją galės pretenduoti geriausias Aukštaitijos poetas. Panevėžio apskrities premija bus nominuotas ir jaunasis Aukštaitijos poetas. Jaunuosius talentus trimis premijomis apdovanos A. Gizo ir E. Žvybo paramos ir labdaros fondas.

Literatūrinė žiema prasidėjo ant Panevėžio pėsčiųjų tilto, kuriuo į Panevėžio mergaičių gimnaziją iš namų kasdien eidavo Salomėja Nėris. Vakare festivalio dalyviai iš Panevėžio geležinkelio stoties siauruoju geležinkeliu išvyko į Troškūnus, kur vienuolyne vyko naktiniai poezijos skaitymai.

Šiandien renginiai prasideda nuo pat ryto. Atidaromos parodos, „Literatūriniame ryte su gitara“ poetai klausosi, kaip skamba dainuojamos jų eilės.

Brandesnio amžiaus literatai savo kūrybą pristatys Vidmantės Jasukaitytės vadovaujamoje „Literatūrinėje ložėje“.

Panevėžio fotografai parengė poetei E. Mezginaitei skirtą fotografijos parodą. Bus skaitomos jos eilės, pernai mirusią poetę prisimins jos talento gerbėjai.

Šventės kulminacija taps baigiamasis vakaras Panevėžio bendruomenių rūmuose. Jo metu bus paskelbti premijų laureatai. Be šešių pagrindinių premijų laureatų, bus renkamas ir „bastūniškiausias“ poetas.