„Mes su Andriumi kuriame spektaklį pagal poetų Nilolės Miliauskaitės ir Vytauto Bložės eiles. Tačiau dabar repetuoti negalim. Todėl šis eilių skaitymo įrašas mums yra kaip pakartotinis prisilietimas prie medžiagos, pabuvimas jos atmosferoje. Savo kūrybinių planų neišsižadame. Kai tik galėsime... “, – sako Aldona Bendoriūtė.

Vytautas Bložė ir Nijolė Miliauskaitė buvo kūrybos partneriai ir šeima.

Nijolė Miliauskaitė (1950 – 2002), minimalistinės raiškos, tikrų namų ilgesio, pasaulio grožio poetė, apdovanota Nacionaline kultūros ir meno premija 2000 metais. Jos vyras Vytautas Bložė (1930 – 2016) – poetas avangardistas, taip pat dainų tekstų autorius, vertėjas, šia premija apdovanotas 1991 metais.

Tai – antroji iš sausį vyksiančių aktorių skaitomos poezijos transliacijų, kurias organizuoja Jaunimo teatras. Šių poezijos skaitymų įrašas Delfi bus pasiekiamas iki sausio 29 d.

Sausio mėnesį Jaunimo teatras atnaujina virtualią kūrybinę programą, vykdomą pandemijos sąlygomis. Ji sudaroma ir vykdoma siekiant kontakto su žiūrovais, netekusiais ryšio su gyvais kultūros reiškiniais. Spektaklių transliacijos vyks tiketa.lt platformoje. Aktorių skaitomos poezijos įrašai bus skelbiami Delfi kultūros rubrikoje ir Jaunimo teatro tinklapiuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)