Į Kultūros tarybą išrinkti penki joje jau dirbę asmenys: anksčiau šias pareigas ėję muzikologė Jūratė Katinaitė ir teatro ir kino kritikas Vaidas Jauniškis, dabartiniai Kultūros tarybos nariai architektas Rolandas Palekas, literatūrologas Dainius Vaitiekūnas, aktorė Elzė Gudavičiūtė-Puskunigė.

Naujojoje Kultūros taryboje taip pat dirbs istorikas Rimvydas Laužikas, etnologė Aušra Žičkienė, tautinių mažumų (bendrijų) atstovas Dainius Babilas, skulptorius ir kino kūrėjas Deimantas Virgilijus Narkevičius, kultūros vadybininkė Rita Valiukonytė.

Naujus Kultūros tarybos narius išrinko dar buvęs kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, tačiau apie tai viešai nepranešė.

Dabartinis kultūros ministras Simonas Kairys teigia paviešinęs sąrašą, siekdamas skaidrumo.

„Siekiame skaidraus, atviro ir tarpusavio pasitikėjimu grįsto dialogo su kultūros bendruomene. Todėl skelbiame naujos kadencijos Lietuvos kultūros tarybos narių sąrašą, nors jis buvo suformuotas dar prieš kelis mėnesius, tačiau iki šiol tarybos nariai nebuvo viešai įvardyti“, – pranešime teigė jis.

„Artimiausiu metu spręsime ir būsimojo pirmininko kandidatūros klausimą, į šį procesą taip pat kviečiame aktyviai įsitraukti kultūros bendruomenę ir siūlyti kandidatus“, – pridūrė S. Kairys.

Pasiūlymus dėl kandidatų į Lietuvos kultūros tarybos pirmininko pareigas prašoma siųsti Kultūros ministerijai bendruoju elektroniniu iki vasario 1 dienos.

Kultūros tarybos narius ir pirmininką tvirtina Vyriausybė.

Pagal įstatymą, Kultūros tarybos narių rinkimai vyksta keliais etapais. Iš pradžių kultūros, meno, mokslo ir nepriklausomos organizacijos bei tautinių mažumų bendrijos turi deleguoti Lietuvos kultūros tarybos rinkėjus, jie išrenka 20 kandidatų į tarybos narius. Iš jų kultūros ministras kartu su Lietuvos kultūros ir meno taryba atrenka dešimt kandidatų ir teikia tarybos sudėtį tvirtinti Vyriausybei.

Kultūros ministras taip pat teikia tvirtinti Vyriausybei Kultūros tarybos pirmininko kandidatūrą, su juo Lietuvos kultūros tarybą iš viso sudaro 11 asmenų.

Tarybos narių kadencija trunka ketverius metus.

Lietuvos kultūros taryba administruoja Kultūros rėmimo fondo bei kitas kultūros ir meno projektų daliniam finansavimui skiriamas lėšas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)