Pasaulinės izoliacijos akivaizdoje menininkai siekia puoselėti ir išlaikyti ryšį – su savo bendrataučiais, bendraklasiais, kolegomis, artimaisiais. Kviesdami jungtis virtualiems susitikimams ir naujai pažvelgti į save ir savo kūną, savo mintis bei pasinerti į kelionę po pasaulį, idėjos autoriai siekia jungti įvairiausiuose pasaulio kampeliuose gyvenančius lietuvius, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Nuo gruodžio pabaigos „Glo(w)bal Air“ lietuvių bendruomenėms ves virtualius šokio, judesio ir improvizacijos susitikimus, kuriuose iš vienos pusės kiekvienas asmeniškai keliaus per savo kūnus, iš kitos pusės, tai taps atvira galimybe susipažinti su kitais pasaulio lietuviais ir jų šokančiomis asmenybėmis. Šios kelionės po kūno pasaulį gidais taps Vilniaus miesto šokio teatro „Low Air“ choreografai, šokėjai ir mokytojai bei kviestiniai Lietuvos šokio atstovai.

„Antrasis karantinas tampa dar sudėtingesniu išbandymu – per šventes liekame namuose, nesusitinkame su artimaisiais. Mes ieškome būdų kaip puoselėti asmeninius ryšius. Norime sukurti platformą, kurioje rastųsi naujos pažintys – ir tarp žmonių, ir su naujomis šiuolaikinio meno formomis. Tad nesvarbu ar tu esi emigrantas, ar imigrantas, ar diplomatas, o gal smalsus keliautojas įstrigęs svečioj šaly. Socialinės distancijos aplinkybių apsuptyje pasinerkime į distancijos ir mobilumo permąstymo kelionę“, – pristatydamas naują iniciatyvą sako L. Žakevičius.

Menininkas neslepia, kad ryšiai, užsimezgę virtualioje platformoje, atėjus laikui galėtų persikelti ir į realybę – globalų lietuvių šokį visame pasaulyje.

Prie pirmojo virtualaus judesio susitikimo jau sulaukta registracijų iš tautiečių, gyvenančių Bulgarijoje, Italijoje, Izraelyje, Lenkijoje, Belgijoje, Islandijoje, Vokietijoje. „Low Air“ primena, kad jungtis į iš Lietuvos transliuojamas šokio pamokas galima visiems pasaulio lietuviams.

„Glo(w)bal Air“ iniciatyva yra Vilniaus miesto šokio teatro „Low Air“, gruodžio 28-30 d. vykstančio šokio mini festivalio „Pūga“ dalis. Virtualaus festivalio programoje šokio užsiėmimas visiems Pasaulio lietuviams, susitikimai su kūrėjais bendruomenės vakare bei „Low Air“ būsimų projektų pristatymas, pasirodymų ištraukos ir naujausio „Low Air spektaklio „SU(si)TIKIMAS“ transliacija.

„Glo(w)bal Air“

Laikas: gruodžio 28 d. 19 val. Vieta: ten kur esi TU!

Daugiau informacijos ir registracija čia.

Daugiau informacijos www.lowair.lt ir teatro socialiniuose tinkluose. Virtualūs susitikimai ir renginiai nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)