Pačius mažiausius, be abejo, nudžiugins naujausia Linos Žutautės knyga „Kakė Makė ir baisi neteisybė“. Pasak L. Buividavičiūtės, ši knyga – puiki pamokanti istorija, apie mažose širdelėse sukirbantį pavydo jausmą.
Kakė Makė ir baisi neteisybė

O pasikalbėti apie tai, ką perskaitė, su suaugusiais, mažieji galės kartu žaisdami su Kakės Makės užduočių rinkiniu, kuriame irgi sutiks iš knygos pažįstamus herojus.
Kakės Makės rinkinys

Šiek tiek vyresniems, nuo dešimties metų vaikams, puikiai tiks Lysette van Geel knyga „Operacija „Močiutės pagrobimas“.

Operacija "Močiutės pagrobimas"

Vienuolikmetė Amarė nepaprastai myli savo nuostabią ir kiek pamišusią močiutę Šiani. Ji dažnai padeda senolei, nes ši nuolat ką nors pamiršta, be to, jos regėjimas nusilpęs. Vieną dieną netyčia pargriuvusi ir susižeidusi močiutė patenka į ligoninę. Amarės tėvai nusprendžia perkelti ją į senelių globos namus. Tačiau močiutė negali pakęsti senelių namų. Jie kelia jai siaubą! Amarė nusprendžia pagrobti močiutę iš ligoninės ir paslėpti jų namo palėpėje. Netrukus Amarės tėvai paskelbia močiutės paiešką, netgi policija pasirodo ant jų namų slenksčio. Amarei teks gerokai pasukti galvą, kaip išsaugoti paslaptį.

„Perteikiama šmaikščiai, bet labai jautri istorija apie šeimos ryšius, santykius, daug dirbančius tėvus, pagarbą vyresniesiems“, – kalbėjo L. Buividavičiūtė.

Charlie Mackesy knyga „Berniukas, kurmis, lapė ir arklys“ – odė tyrumui ir gerumui, primenanti svarbiausias gyvenimo vertybes, palietusi daugiau kaip milijoną skaitytojų visame pasaulyje. Be to, papuošta ypatingai gražiomis iliustracijomis.

Berniukas, kurmis, lapė ir arklys

Suaugusiems rimtosios literatūros gerbėjams vertėtų nepraleisti Bernadine Evaristo knygos „Mergaitė, moteris, kita“, jau apdovanotos prestižine 2019 m. „Booker“ premija, 2020 m. paskelbta geriausia grožine knyga „British Book Awards“. Viena iš didžiausią įspūdį jam padariusių knygų pernai ją įvardino ir Barackas Obama.

Nuo Niukaslo iki Kornvalio, nuo dvidešimto amžiaus pradžios iki dvidešimt pirmo amžiaus pirmųjų dešimtmečių – „Mergaitė, moteris, kita“ pasakoja apie dvylikos veikėjų keliones per Britaniją ir per pastarąjį šimtmetį. Jos visos ko nors ieško – bendros praeities, netikėtos ateities, vietos, kurią galėtų pavadinti namais, vietos, kur galėtų pritapti, mylimo žmogaus, prarastos motinos, prarasto tėvo, spindulėlio vilties.

Mergaitė, moteris, kita

Sąmojinga, jausminga, kupina balsų, kurie neretai laikomi kitų balsais, ir parašyta novatoriška iš poezijos pasiskolinta forma, „Mergaitė, moteris, kita“ yra polifoniškas socialinis romanas, kuris atskleidžia tą Britanijos pusę, kurią retai matome, ir primena, kas mus jungia, o ne kas skiria.

Mėgstantiems tikras istorijas – Irenos SaulutėsValaitytės Špakauskienės knyga „Manėme, kad plaukiame į Ameriką“. Knygų mėgėjai gali pasijusti lyg Ireną iš kažkur pažįsta – būtent jos istorija įkvėpė rašytoją Rūtą Šepetys romanui „Tarp pilkų debesų“. O dabar ir ji pati ėmėsi sudėlioti savo gyvenimo istoriją. Šioje knygoje pasakojama ne tik apie jos išgyvenimus tremtyje, bet ir kaip jai sekėsi gyventi grįžus į Lietuvą.

Manėme, kad plaukiame į Ameriką
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)