Pasak vienos iš NBYAA organizatorių Andros Orn, konkursas supažindina su Šiaurės ir Baltijos regionų meno bruožais ir kaimyninių šalių kūrybos skirtumais, atskleidžia ryškiausius kylančius talentus: „Verta skirti šiek tiek laiko ir įsigilinti į problemas, kurias jaunieji menininkai kelia savo kūryboje. Pastaraisiais metais viena pagrindinių konkurso temų buvo gamtosauga, aplinkosauga. 2020-taisiais pasaulį sukausčius pandemijai, į tas pačias temas buvo pažvelgta poetiškai.“

Tarptautinis jaunųjų Šiaurės ir Baltijos šalių menininkų konkursas yra vertinamas ne tik meno gerbėjų, bet ir kuriančiųjų menininkų – ne vienam sėkmė konkurse tapo postūmiu profesiniame kelyje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Virtualioje parodoje galima apžiūrėti bene 300 kūrinių. Kaip įprastai, didžiąją dalį konkursui teiktų darbų sudaro tapyba ir grafika – apie 90 kūrinių, tačiau nenusivils ir skulptūros, fotografijos ir performatyvaus meno gerbėjai.

Tarptautinė žiuri išrinks „Grand Prix“ prizo, kurio vertė 2000 eur, Tapytojo prizo (eng. Painter's Prize), kurio vertė 1000 eur ir specialaus fotografijos prizo „Fotografiska Tallinn“ nugalėtojus. Publikos prizas (eng. Public Choice Award), kurio vertė 500 eur, atiteks daugiausiai meno gerbėjų balsų surinkusiam kūrėjui.

2019 m. tuometinės VDA Vilniaus fakulteto Tekstilės meno ir dizaino katedros 1 kurso magistrantūros studijų programos studentės ir publikos numylėtinės Rasuolės Jautakytės kūriniai „Objektai kūnui, psichinių sutrikimų simuliacija“ surinko virš 2200 balsų, pelnydami jai publikos prizą, o VDA Vilniaus fakulteto Fotografijos ir medijos meno katedros magistras Ignas Pavliukevičius tapo „Fotografiska Tallinn Award“ laureatu. „Grand Prix“ prizą pelnė suomis Rag Elnyg, o Tapytojo prizas atiteko latviui Janis Šneiders.

Organizatoriai kviečia apsilankyti išskirtinėje kylančių menininkų virtualioje parodoje ir iki gruodžio 20 d. skirti savo balsą labiausiai patikusių kūrinių autoriams! Balsuoti ir apžiūrėti parodą galite čia.

„Nordic & Baltic Young Artist Award“ koordinuoja šiuolaikinio meno platforma noar.eu kartu su Latvijos dailės akademija, Estijos dailės akademija, Vilniaus dailės akademija ir Helsinkio menų universitetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)