Įsigyti bilietus vos už 4 Eur ir žiūrėti portale „Delfi“ galima jau dabar čia.

Visi, įsigiję bilietus, gaus mėnesio „Delfi Plius“ prenumeratą įdomiam skaitymui, o esamiems „Delfi Plius“ nariams bilieto kaina – tik 2 Eur.

„Sprendžiant Hedą“ – tai pagal šiuolaikinio amerikiečių dramaturgo Jono Kleino pjesę pastatytas spektaklis, kuriame pasirodo puikiai žinomi aktoriai, tarp kurių – Eglė Gabrėnaitė, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Tomas Kliukas ir kiti.

Nuotolinė premjera – naujos pamokos

Nuotolinė spektaklio premjera prasidėjo gruodžio 3-iąją, o filmuojama ji buvo savaitė iki premjeros – tai labai neįprasta praktika aktoriams. „Šiais gūdžiais laikais, tokia premjera. Pirmą kartą gyvenime – jau tiek metų turiu, o vis dar kažkokias pamokas reikia mokytis“, – šypsodamasi sako teatro ikona vadinama aktorė Eglė Gabrėnaitė, kuriai minėtame spektaklyje teko vienas pagrindinių vaidmenų.

„Mūsų žiūrovais buvo trys operatoriai, režisierė ir kostiumų dailininkė. Scenoje – mes, šeši aktoriai“, – trumpai nupasakojo spektaklio filmavimo procesą E. Gabrėnaitė. Tačiau net ir esant tokiomis neįprastomis aplinkybėmis, E. Gabrėnaitė tikino patyrusi didelį malonumą dirbdama su jaunais kūrėjais. Scenos diva liko nustebinta režisierės Uršulės Bartoševičiūtės talentu.

Šiemet režisūros magistrantūros studijas baigusios Uršulės Bartoševičiūtės kūryboje tai jau antrasis darbas, žaidžiantis su XIX amžiaus dramaturgais-klasikais. 2019 m. Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre ji pristatė spektaklį „Sniegas. Moteris. Dvikova“, pagal Viliamo Klimačeko pjesę „Čechovas – boksininkas“. Režisierė su uždegančia scenine energija žaidžia kultūros archetipais ir įtaigiai įpina juos į šiuolaikinio pasaulio vaizdinius, išsakydama kritinį požiūrį į tikrovę – informacijos, tekstų, kontekstų ir citatų sąvartyną.

Jaudinanti patirtis

„Žiūrovų salėje nėra, atsiveria tuštuma, bet čia pat yra kažkoks jaudinantis dalykas, tiesos koncentracija. Esant žiūrovui, tu jauti reakcijas, energetiką, o kai to nėra... nieko negali apgauti, prajuokinti, lieki pats su savimi ir partneriu scenoje. Vaidini ne žiūrovui, o partneriui – nors taip turėtų būti visuomet, bet, esant žiūrovams, vaidiname būtent jiems. O šiomis aplinkybėmis dingsta vienos scenos taisyklės ir atsiranda kitos“, – pasakoja, spektaklyje vaidinantis žinomas ne tik teatro gerbėjams, bet televizijos žiūrovams, aktorius Tomas Kliukas.

Spektaklyje „Sprendžiant Hedą“, kaip pasakoja T. Kliukas, pasirodo trys skirtingos aktorių kartos, kūrinio medžiaga neįprasta, tai – klasikinio Henriko Ibseno kūrinio interpretacija, kurią dar kartą interpretavo režisierė U. Bartoševičiūtė. Anot T. Kliuko, tai – rizikinga, bet viską įvertins tik žiūrovas.

Žiūrėkite jau dabar – čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)