Spektaklį galite žiūrėti čia.

„Ką galvoju apie šią, virtualią spektaklio premjerą? Tai išskirtinė patirtis. Manau, kad teatras yra visai kas kita, bet tokiomis aplinkybėmis mes neturime kitos išeities. Kai premjera vyksta su žiūrovais, jauti jaudulį, reakcijas, vėliau gauni pastebėjimų apie spektaklį. Taip bandai suvokti, kaip premjera praėjo. O dabar – nieko. Toliau tyla. Nusifilmavome, išklausėme Uršulės pastabų, padiskutavome su kolegomis ir viskas. Keista“, – mintinis dalijasi K. Kasperavičius.

Aktorius teigia į spektaklį „Sprendžiant Hedą“ žvelgiantis iš įkūnijamo personažo perspektyvos: „Man įdomiausia mūsų spektaklio variante pasirinkta vaidybos maniera, kuri privertė ieškoti daugybės bendravimo scenoje galimybių.“

Karolis Kasperavičius, „Sprendžiant Hedą“

K. Kasperavičius spektaklyje įkūnija Eilertą Liovborgą – personažą, kuriam aktorius apibūdinimų tikrai nepagaili: „Tai genijus, rašytojas, alkoholikas, jautrus, mylintis, nuodėmingas, nelaimingai mylintis. Sunkaus likimo žmogus, su begaliniu talentu kurti ir gyventi.“

Paklaustas apie iššūkius kuriant spektaklį ir besiruošiant virtualiai premjerai, K. Kasperavičius teigia, kad didžiausiu iššūkiu buvo tapęs pasaulio pabaigos jausmas – buvo akimirkų, kai atrodė, kad nepavyks. Bet pavyko.

„Siūlyčiau pasižiūrėti šį spektaklį kantrius žiūrovus, mėgstančius ne tik paviršių. Čia nėra jokių amžiaus, lyties, išsilavinimo ribų. Spektaklis kiekvienam ir ne vienam. Kaip ir Heda, kaip ir mes visi“, – sako aktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)