Visi, įsigiję bilietus į spektaklį, gaus ir „Delfi Plius“ mėnesio prenumeratą ir galės mėgautis įdomiu turiniu kasdien.

Spektaklis „Sprendžiant Hedą“ pasakoja apie žmogų, žinantį savo „galiojimo laiką“. Tai tragikomedija apie pastangas pasipriešinti savo likimui, aukštesnei jėgai, dievams. Spektaklis pastatytas pagal amerikiečių dramaturgo Jono Kleino pjesę ir yra garsiosios Henriko Ibseno dramos „Heda Gabler“ interpretacija.

Ši virtuali spektaklio „Sprendžiant Hedą“ premjera – įdomus iššūkis Vilniaus mažajam teatrui ir jo aktoriams. Kaip laidos „Delfi rytas“ reportaže sakė aktorė Eglė Gabrėnaitė, darbas teatre neatsiejamas nuo salėje esančių žiūrovų ir jų energijos – šiuo atveju, vaidinant kitapus ekranų esantiems, aktorė teigia kaip niekad pasitikinti ir atsiremianti į puikius scenos partnerius.
Spektaklis „Sprendžiant Hedą“

Pasak spektaklio režisierės Uršulės Bartoševičiūtės, „Sprendžiant Hedą“ kūrybinė komanda turėjo susipažinti su virtualybe, pasiruošimas premjerai buvo kitoks nei įprastomis sąlygomis. Visgi, spektaklio transliaciją DELFI stebėsiantys žiūrovai turėtų pasijusti it teatre – spektaklyje, kuris bus šiek tiek kinematografiškas.

Perspėjimas: N-18. Spektaklio metu vartojama necenzūrinė leksika, keiksmažodžiai, yra smurto scenų, naudojami tabako gaminiai.

Spektaklyje vaidina Kamilė Petruškevičiūtė, Tomas Kliukas, Eglė Gabrėnaitė, Vytautas Rumšas (jaun.), Adelė Šuminskaitė, Karolis Kasperavičius.

Režisierė – Uršulė Bartoševičiūtė, pjesės autorius – Jon Klein. Iš anglų kalbos vertė Aleksandra Fominaitė. Videomenininkė – Ieva Gražytė. Kostiumų dailininkė – Liucija Kvašytė. Kompozitorė – Marija Paškevičiūtė. Šviesų dailininkas – Vilius Vilutis. Scenografijos inžinierius – Lukas Strolia. Režisierės asistentė – Greta Štiormer.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)