M. Pavilonis prisipažino, kad jį patį labiausiai įkvepia naktis ir miškas, tad nenuostabu, kad daug tokių vaizdų matoma ir knygose. Jis pats niekada negalvojo, kad prisidės prie knygų vaikams iliustravimo, bet kai sesuo Indrė pasiūlė iliustruoti jos parašytas istorijas, jis sutiko ir pamatė, kad šioje srityje dirbti labai smagu.
Marmiai

„Mano svajonė nuo vaikystės buvo kurti vaikams pasakas: vieną dieną ją prisiminiau ir pagalvojau, kad laikas išleisti knygą ir pradėti savo kelią“, – prisiminė Indrė. Pamačius, kad vaikams jų su broliu sukurti herojai, kurie dienomis miega, o naktimis keliasi ir gyvena, labai patinka, iš vienos knygos gimė visa serija, kuri vis dar tęsiama.

Autoriai sako norėję parodyti, kad net tai, kas gali iš pirmo žvilgsnio atrodyti baugiai, viduje gali būti gražu ir miela, kaip, pavyzdžiui, tamsoje gyvenantys šikšnosparniai, kurių daug kas bijo, nors jie iš tiesų yra maži mieli gyvūnėliai.

Beje, net herojų Marmių pavadinimas yra kilęs tiesiog nuo vardo Martynas.

Abu autoriai sako specialiai negalvojantys kaip prisitaikyti prie vaikiškos auditorijos – tiesios kuria taip, kad patiktų jiems patiems, ir kad vaikai istorijose jaustųsi saugiai.

„Gal mes patys dar to vaikiškumo kažkokio turime, fantazijos, svajonių, dėl to randame tą ryšį su vaikais“, – juokėsi Martynas.
Marmiai. Kur gyvena meilė

Naujausioje knygoje „Marmiai. Kur gyvena meilė“ Marmiukas Liu nusiminęs, nes tėvai jį drausmina, ir todėl jis jaučiasi nemylimas. Sutikęs baltą kiškelį marmis iškeliauja ieškoti tikrosios meilės. Bekeliaudamas įklimpsta pelkėje ir kiškis vos jį išgelbėja. Šalia nėra tėvelių – nėra, kas paguostų ir palaikytų. Liu supranta, kad tėveliai drausmindami jį parodo ir savo meilę bei rūpestį. Jis grįžta pas tėvus, kad apsikabintų ir pasakytų, kaip juos myli.

Knygoje vaikas gauna svarbią pamoką apie tėvų meilę ir apie daugialypį žmonių jausmų pasaulį – kad jis prieštaringas, jį ne visada lengva suprasti, kad kartais reikia mokytis „išskaityti“ tai, ko žmonės nepasako žodžiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)