Kauno Choreografijos mokykla dvidešimties metų jubiliejų nusprendė pažymėti ne salėje, o gatvėse – įvairiausiose laikinosios sostinės vietose šoko pedagogai, kuriuos fiksavo žinomas Kauno fotografas Algimantas Barzdžius.

Šios akimirkos sugulė į parodą „išŠok“, vykstančią Kauno autobusų stotyje lapkričio 19 – gruodžio 9 dienomis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Parodos tikslas – prikelti vėjavaikišką jaunystę, kuomet visiškai natūralu būdavo stebinti, džiuginti, išsilaisvinti iš gyvenimo kasdienybės pančių. Kiekviena fotografija – kaip akimirkos pliūpsnis, verčiantis susivokti, kad viskas gali teikti džiaugsmą, net jei ant kulnų lipa pandemija ar kokia kita neganda.

„Šįkart į viena susipynė skirtingi išraiškos žanrai: nuostabus šokis, gatvės fotografija, reportažas ir situacinis portretas. Buvo labai smagu įgyvendinti šią idėją kartu su šokio profesionalais. Norėjau parodyti jiems, kad fotosesija gali būti smagi, o judesį sustabdyti įmanoma. Galbūt tikrai nėra to bloga, kas neišeitų į gera, nes pandemijos ir karantinai praeis, o šio bendro darbo rezultatai – fotografijos – tikiuosi, liks“, – sako fotografas Algimantas Barzdžius.

Projekte dalyvavo 12 įvairaus amžiaus Choreografijos mokyklos pedagogų. Kiekvienas iš jų fotografavosi trijose skirtingose vietose. Vietos netradicinei fotosesijai buvo pasirinktos labai įvairios, kai kurios – neįprastos: tiesiog gatvė, parkas, požeminė perėja, tiltas, pieva su šieno rulonais arba stogas, vitrina, autoremonto dirbtuvės, miesto fontanas. Kai kurių viešose Kauno vietose šokančių profesionalų palyda tapo miesto policija, o įspūdingus šuolius fiksavo ne tik fotoaparatas, bet įamžino ir fimavimo kamera, o iš viršaus – dar ir dronas. Nors pozuoti prieš profesionalo objektyvą to daryti nepratusiems šokio pedagogams iš pradžių buvo nedrąsu, galiausiai fotosesija tapo smagia atrakcija visiems jos dalyviams.

„Bendradarbiavimas su A. Barzdžiumi padėjo atskleisti kiekvieno mokytojo asmenybę kitaip nei juos yra pratę matyti mokiniai. Juk šokio pedagogai – šiek tiek kitokie, nes visi jie menininkai, šokėjai, choreografai, šokę profesionaliose Lietuvos ir užsienio scenose. Šį kartą jų scena tapo visas Kaunas. Paroda „išŠok“ paskatino juos atsiskleisti naujai. Kiekvienas iš mūsų radome tikamiausią būdą dar kartą tai padaryti. Kiekvienas parodos kadras, pasirinkta erdvė, judesys – kiekvieno iš fotosesijose dalyvavusiųjų atspintys, o tuo pačiu – ir nauja, kartais net mums patiems netikėta mūsų versija,“ – bendru projektu džiaugiasi Choreografijos mokyklos direktorė Lina Navardauskienė.

Nuo 2000-ųjų jos vadovaujamoje ugdymo įstaigoje gabūs šokiui vaikai mokosi klasikinio, šiuolaikinio, pasaulio tautų ir istorinio šokio atlikimo meistrystės. Choreografijos mokyklos auklėtiniai šoka Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, Kauno šokio teatre „Aura“, Klaipėdos valstybiniame teatre, Anželikos Cholinos šokio teatre ir kitose Lietuvos bei užsienio šokio trupėse.

Mokykloje dirba 20 mokytojų, o šokio meno paslapčių mokosi apie 400 jaunųjų šokėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)