„Ką reiškia būti lietuviu? Kaip mūsų tapatybė buvo ir yra įtakojama skirtingų laikotarpių ir įvairių kultūrų? Mes stengiamės nepriskirti žmonių kažkokiai grupei ar kategorijai vien pasikliaudami tuo, kad kalbame viena kalba ar esame gimę vienoje teritorijoje. Savo tapatybės suvokimui įtakos turi daugybė veiksnių, tarp kurių ir susidūrimas su skirtingomis kultūromis keliaujant, mokantis, dirbant, gyvenant skirtingose šalyse. Mes bendraujame tomis pačiomis temomis, tačiau dėl savo unikalios patirties, galime visiškai skirtingai atsakyti į iškeltą klausimą“, – į tapatybės paieškas lietuviško meno savaitėje Vienoje kviečia festivalio kuratorė Justina Špeirokaitė.

Festivalio programoje – grupinė vizualaus meno paroda, muzikiniai pasirodymai, lietuviškų trumpametražių filmų peržiūra, šiuolaikinio šokio dueto B&B ir šiuolaikinio cirko artistės Marijos Baranauskaitės „The Sofa Project“ pasirodymai, diskusija, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Paroda, kurioje bus eksponuojami Akvilės Magicdust, Ūlos Šveikauskaitės, ABran, Zigmanto Kalibato, Trafik darbai bei teatro „Apeironas“ skaitmeninis spektaklis, veiks visą savaitę galerijoje „Improper Walls“.

Tarp muzikinių pasirodymų Palanga Street Radio bei Austrijoje gyvenančių DJ programa, o taip pat net du klasikinės muzikos, kurią atliks Austrijoje gyvenantys jaunieji lietuviai muzikantai Eglė Ona Bartkevičiūtė, Elena Sverdiolaitė, Elžbieta Liepa Dvarionaitė, Indrė Pelakauskaitė, Viktoras Orestas Vagusevičius ir Danielė Brekytė, koncertai.

Diskusijoje, kurią moderuos Karolis Vyšniauskas („Nyla“ podkastų vedėjas ir prodiuseris), sutiko dalyvauti žinomas lietuviškų knygų vertėjas į vokiečių kalbą Cornelius Hell, taip pat diskutuos muzikantė bei menininkė Liepa Kuraitė ir kino režisierė, rašytoja, radijo žurnalistė dr. Romina Achatz.

LT.Art yra Austrijos lietuvių jaunimo iniciatyva, kuria siekiama sukurti galimybes jauniesiems lietuvių menininkams pristatyti savo kūrybą Austrijoje bei platformą bendriems projektams su tiek Austrijoje, tiek kitose šalyse kuriančiais menininkais.

Daugiau informacijos apie festivalio renginius čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)