Dėl 2019 m. neįvykusių „Sidabrinės gervės“ apdovanojimų komisijai teks vertinti neįprastai didelį paraiškų skaičių. Šiais metais paraiškas gali teikti visi nacionalinio kino kūrėjai, kurių filmai viešai buvo paskelbti nuo 2018 m. metų balandžio 1-osios iki šių metų rugpjūčio 1 dienos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Renginio organizatoriai atkreipia dėmesį, kad, dėl šalyje susidariusios situacijos, aplikuoti gali ir tie kūrėjai, kurių filmų oficialios peržiūros karantino metu įvyko legaliose interneto platformose.

„Lietuvos kino industrija turi daugybę talentingų kūrėjų, apie kuriuos kartais girdime per mažai. „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai suteikia galimybę apie savo kūrybą kalbėti garsiai ir visai Lietuvai, tad paraiškas kviečiame teikti ir tuos, kurie kino industrijoje dirba ne vienerius metus, ir tuos, kurie karjerą tik pradeda“, – teigia audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacijos (AVAKA) direktorius Darius Vaitiekūnas.

Daugiau nei dešimtmetį rengiami nacionaliniais tapę kino apdovanojimai šiais metais sugrįžta atsinaujinę. 2019 metais teises į „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą ir statulėlę įgijusi AVAKA pristatė atnaujintą „Sidabrinės gervės“ logotipą, renginio nuostatus ir profesionalų komandą.

Pasak AVAKA tarybos pirmininko, režisieriaus ir scenaristo Alvydo Šlepiko, jau tradicija tapę „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai yra ne tik Lietuvos kultūrai, bet ir visai kino industrijai reikšmingas renginys.

„Šis renginys daugiau nei dešimt metų įkvepia. Kurti, stebėti, vertinti ir augti kartu. Apdovanojimuose visas dėmesys skiriamas tiems, kurie dažnai būna užkulisiuose vardan mūsų prasmingo laiko kino teatruose. Tai – kūrėjų laikas ir mums garbė prie to prisidėti“, – sako A. Šlepikas.

Su nauja jėga grįžtantys apdovanojimai tęs „Sidabrinės gervės“ tradicijas ir apdovanos žymiausius nacionalinius filmus net keliolikoje kategorijų bei įteiks specialų „Auksinės gervės“ apdovanojimą už gyvenimo nuopelnus kinui bei „Sidabrinį gervės kiaušinį“ už geriausią studento darbą. Atsižvelgiant į šių metų temą – „Faktai“ – bus pristatyta ir nauja nominacija, kurioje varžysis populiariausi Lietuvos filmai, atrinkti remiantis faktiniais kino teatrų pardavimų duomenimis.

Paraiškas kino kūrėjai kviečiami pildyti elektroniniu būdu iki spalio 4 dienos, 23.59 val. oficialiame apdovanojimų internetiniame tinklapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)