Šiuolaikinio metalo meno bienalė vyks penktąjį kartą, pranešė Lietuvos nacionalinis muziejus.

„Džiaugiamės galėdami jau antrą kartą savo erdvėse priimti šiuolaikinio metalo meno ir juvelyrikos kūrėjus: praėjusi bienalė, minint valstybės atkūrimo šimtmetį, vyko Signatarų namuose, o šį kartą įsikurs Vilniaus gynybinės sienos bastėjoje. Organizatoriai visus bienalės dalyvius supažindino su istorine XVII amžiaus pirmos pusės gynybinės paskirties pastato aplinka, todėl bus įdomu pamatyti, kaip savitos ir specifiškos erdvės atsispindės jų darbuose“, – sakė Lietuvos nacionalinio muziejaus direktorė Rūta Kačkutė.

Šiemet bienalė sulaukė rekordinio skaičiaus dalyvių – darbus pateikė 90 autorių iš daugiau nei 20 šalių: Austrijos, Belgijos, Bulgarijos, Danijos, Estijos, Graikijos, Islandijos, Ispanijos, Jungtinės karalystės, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Nyderlandų, Portugalijos, Slovakijos, Suomijos, Škotijos, Švedijos, Šveicarijos, Vengrijos ir Vokietijos.

Renginio kuratorės Jurgitos Ludavičienės teigimu, bienalėje bus galima pamatyti kūrinius, sukurtus ne tik iš brangiųjų metalų ir brangakmenių, bet ir netikėtų medžiagų, naudojamų buityje.

Menininkai naudoja šviesą atspindinčias medžiagas, rūdis, plaukus, kiaušinio lukštus, geležį, odą ar net banano žievę. Kūriniai šviečia tamsoje, paliesti juda, pasakoja Lietuvos istoriją ir asmenines istorijas, kurios neabejotinai vertos muziejaus“, – tvirtino ji.

Renginį organizuoja Lietuvos nacionalinis muziejus ir juvelyrikos mokykla-galerija „Vilnensis“. Paroda Vilniaus gynybinės sienos bastėjoje veiks iki gruodžio 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją