Lietuvos ir Prancūzijos pirmosios ponios susitiko su MO muziejaus steigėjais Danguole ir Viktoru Butkais, MO muziejaus direktore Milda Ivanauskiene ir MO muziejaus komanda.

Susipažinusios su MO istorija ir kolekcija, B. Macron ir D. Nausėdienė apžiūrėjo šiuo metu muziejuje eksponuojamą parodą „Kodėl taip sunku mylėti?“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Tai, kad MO muziejus buvo įtrauktas į įtemptą Prancūzijos prezidento ir jo sutuoktinės programą Lietuvoje, suteikė svarbią galimybę pristatyti Lietuvos šiuolaikinius menininkus, kurių darbai eksponuojami užsienio menininkų Saskia Boddeke ir Peter Greenaway sukurtoje kinematografiškoje parodoje. Parodos tema kalba apie šiuolaikiniame pasaulyje aktualius klausimus – tai patvirtina, kad esame globalaus pasaulio žaidėjai, reflektuojantys problemas ir atviri tarpusavio bendradarbiavimui“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

MO muziejuje eksponuojamos parodos „Kodėl taip sunku mylėti?“ kuratoriams analizuoja situacijas, kai jų vaikų kartai tenka susidurti su sudėtingais klausimais ir nevaldomu informacijos srautu. Kiekviena diena atneša vis naujų problemų – pabėgėlių krizių, ekologinių kataklizmų, politinių įtampų.
Menininkams S. Boddeke ir P. Greenaway, kurių kuruotą parodą apžiūrėjo pirmosios abiejų šalių ponios, nerimą kelia nejautrumas migrantų krizei, humaniškumo trūkumas. Pamatinius klausimus apie tai, kaip gyvenime žmonės siekia balanso pasirinkdami tarp gėrio ir blogio, svarstanti parodos tema pandemijos metu įgavo ir papildomo didelio aktualumo.

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas su sutuoktine Lietuvoje lankėsi pirmą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)