Šiais metais labdaringam aukcionui A. Kriščiūnas padovanojo brangiausią iki šiol darbą „Treat Me Like A Flower“. „Jei tu matysi manyje gėlę, rūpinsiesi manimi ir mylėsi, – tada vieną dieną pražysiu tau nuostabiu žiedu. O jei surasi gėlę savyje, žiedo stebuklas lydės tave visą gyvenimą“, – taip darbą apibūdino menininkas.

Šis paveikslas bus vienas iš 23 Lietuvos menininkų įsteigtų meno kūrinių ir kitų vertingų prizų labdaros aukcione, kuris vyks internetinėje platformoje spalio 1 dieną. Lėšos, gautos labdaros aukciono metu, bus skirtos „Jaunimo linijos“ veiklai paremti, rašoma pranešime žiniasklaidai.

A. Kriščiūnas, "Treat Me like a Flower"

Dailininką ir fotografą Algį Kriščiūną drąsiai galima vadinti vienu iš geriausiu nevyriausybinės organizacijos „Jaunimo linijos“ draugu. Menininkas ne kartą yra sakęs, kad mato labai didelę prasmę organizacijos, teikiančios nemokamą ir anoniminę emocinę paramą telefonu, internetiniais pokalbiais ir elektroniniais laiškais, veikloje.

„Mačiau, kaip jie trankė galva į sieną. Tai buvo sienos, kurių negalėjo įveikti – šalto abejingumo, per daug sudėtingo pasaulio, vienatvės ir nežinomybės mūrai uždarė juos į kalėjimus, kur, rodos, niekas tavęs neišgirs, tik veltui šauki į pagalvę, nevilties ašaromis lieji ilgus dienoraščio puslapius. Jei nėra gyvo žmogaus, kuris tave išklausytų – tada viskas tampa nepakeliamai sunku. Ir atviras dvylikto aukšto langas atrodo vienintelė išeitis. Žinau, nes pats esu tai patyręs. Gal todėl labai suprantu, kad žmogui reikia padėti. Reikia širdies, kuri išgirstų, suprastų, patartų – net jei tai bus visai nepažįstamas, nematomas balsas kitame telefono gale“, – savo feisbuko paskyroje rašo A. Kriščiūnas.

Savo paramą „Jaunimo linijai“ jis išreiškia labai prasmingais – teminiais darbais.

Draugystė su „Jaunimo linija“ tęsiasi jau ne vienerius metus

Praeitais metais padovanotas menininko Algio Kriščiūno darbas „I Made This Lake From Joy And Sadness“ paskatino „Jaunimo liniją“ surengti labdaros vakarą.

Pernai aukciono veidu tapęs paveikslas buvo parduotas už 3 100 eurų ir tapo brangiausiai labdaringo vakaro metu parduotu meno kūriniu.

Menininkas jau ne vienerius metus prisideda prie „Jaunimo linijos“ organizacijos veiklos. Kampanijai „Pokalbiai iš širdies“ sukūrė prasmingą piešinį: du žmonės skirtingose upės pusėse leidžia popierinius laivelius. Kaip aiškino pats darbo autorius, svarbiausia paveiksle pavaizduota žinutė – būtinybė kalbėtis.

Šiais metais, per savo gimtadienį menininkas pats surengė aukcioną, kuriame pardavė paveikslą pavadinimu „Why We Don’t Talk Anymore“ labai gerai pavaizduojantį „Jaunimo linijos“ esmę, nes ši 29-erius metus veikianti organizacija skatina kalbėtis.

„Aš negaliu padaryti daug – esu tik paprastas žmogus, ne prezidentas ir ne milijonierius. Bet jei bent kažkiek galiu prisidėti prie geresnio pasaulio – stengiuosi tai daryti“, – pasidalijęs paveikslo nuotrauka sakė Algis savo paskyroje.

Pokalbiai iš širdies – visą parą

Koronavirusas nesutrukdys įvykti jau antrajam labdaringam „Jaunimo linijos“ aukcionui, tačiau kiek kitokioje erdvėje nei pernai. Dėl dalyvių saugumo buvo atsisakyta labdaros šventės, o menininkų darbus bus galima įsigyti virtualioje erdvėje.

Net 23 Lietuvos menininkai ir žymūs žmonės sutiko prisidėti prie kilnios „Jaunimo linijos“ misijos ir jau padovanojo savo meno kūrinius ir kitas vertybes: Rūta Katiliūtė, Andrius Zakarauskas, Vytautė Jankūnaitė, Vladas Mackevičius, Kristina Ališauskaitė, Gintaras Makarevičius, Viktorija Orkinė, Jurgis Tarabilda, Natalija Martinavičienė, Gabrielius Mackevičius, Gustas Jagminas, Erika Petunovienė, Gintaras Makarevičius, Vytautė Jankūnaitė, Artūras Braziūnas, Aleksandras Nazimovas, Adomas Danusevičius.

Tradiciją aukcione sulaukti ir prezidentinės knygos tęsia padovanota knyga apie Prezidentą Valdą Adamkų su jo autografu. Šiais metais aukcione bus galima įsigyti ir legendinio filmų kūrėjo Jono Meko filmą „Lietuva ir Sovietų Sąjungos žlugimas“, ant kurio DVD disko yra jo autografas.

Prie pokalbių iš širdies paramos iniciatyvos, kaip ir praeitais metais, prisijungė gerai žinomi ir puikiai pažįstami veidai. Bus galima įsigyti muzikanto Saulius Urbonavičius- Samo kūrinį „Lempa“, garsių fotografų Mariaus Jovaišos ir Dainiaus Ščiukos darbus, dizainerio Seržo Gandžiumiano kurtą kaklaraištį, prancūzišką porcelianą iš dizainerės Vidmantės Martikonytės kolekcijos.

„Jaunimo linija“ – viena didžiausių, progresyviausių ir skaidriausių nevyriausybinių organizacijų Lietuvoje, turinti padalinius Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei skyrių Skuode. Virš 300 savanorių visoje Lietuvoje prisideda prie visą parą teikiamos emocinės paramos telefonu, elektroniniais laiškais ir internetiniais pokalbiais, kad nė vienas neliktų vienas su savo skausmu.

Vien praėjusiais metais „Jaunimo linijos“ savanoriai atsiliepė į 48 841 skambučius, įvyko 2 858 pokalbiai internetu ir buvo atsakyta į 1 022 laiškus. Tačiau dėl savanorių trūkumo galima atsakyti tik į 70 proc. visų kreipimųsi.

Dalyvauti aukcione galima iš bet kurios pasaulio vietos, kur tik veikia interneto ryšys. „Jaunimo linija“ kviečia nelikti abejingais, registruotis ir dalyvauti aukcione čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt