Susirinkusiuosius šventiškai pasveikino renginio vedėjas muzikologas Viktoras Gerulaitis, kuris pristatė ne tik ateinantį Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro sezoną, bet ir Vilniaus Katedros aikštėje orkestro gyvai atliekamus kūrinius.

V. Gerulaitis, G. Rinkevičius

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas G. Rinkevičiaus, klausytojams atliko ištraukas iš naująjį koncertų pusmetį skambėsiančių kūrinių: L. van Beethoveno Devintosios simfonijos (skambės Vilniaus kongresų rūmuose spalio 1 d.), A. Brucknerio Trečiosios simfonijos (lapkričio 29 d.), R. Wagnerio operos „Tanhoizeris“ (lapkričio 6 d.) ir G. Rossini operos „Vilius Telis“ (spalio 23 d.). Po pastarųjų dviejų kūrinių susirinkusi publika orkestrą džiugiai sveikino garsiausiomis ovacijomis ir aplodismentais. Maestro G. Rinkevičius savo ruožtu dėkojo susirinkusiesiems ir kvietė ją į artėjančius koncertus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

V. Gerulaitis priminė, kad Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras nepasidavė pandemijos gąsdinimams ir vos pasibaigus karantinui savo koncertinę veiklą tęsė visą vasarą, iki pat rugpjūčio pabaigos. Orkestrui ryžto nestinga ir šį pusmetį – iki gruodžio 31 d. suplanuota net 20 koncertų, į kuriuos šiuo metu galima įsigyti bilietų su nuolaidomis.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras koncertų sezoną pradės spalio 1 d. Vilniaus kongresų rūmuose, sveikindamas L. van Beethoveną su 250-uoju gimtadieniu ir klausytojams atlikdamas kompozitoriaus Devintąją simfoniją. Orkestro repertuare – ir daugiau ne ką mažiau įdomių renginių. Spalio 9 d. į Lietuvą atvyksta Latvijos smuiko Karmen tituluojama Paula Šūmanė, spalio 10, 11 ir 18 d. Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras su operos solistais Ona Kolobovaite ir Liudu Mikalausku surengs koncertų turą Marijampolėje, Panevėžyje ir Jonavoje.

Spalio 17 d. įvairialypę programą mušamiesiems ir fagotui pristatys Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro muzikantai Pavelas Giunteris, Sigitas Gailius ir Andrius Puplauskis. Spalio 23 d. planuojama sulaukti orkestro draugo, pasaulinio garso violončelininko Alexanderio Kniazevo, kuris šįkart ne tik grieš violončele, bet ir skambins fortepijonu.

Lapkritis prasidės su išskirtinio latvių pianisto Vestardo Šimkaus koncertu lapkričio 6 d., o lapkričio 12 d. Vilniaus kongresų rūmuose skambės premjera – G. Puccini operos „Vilisės“ koncertinis atlikimas su tenoru Edgaru Montvidu priešakyje.

Lapkričio 29 d. dar viena įspūdinga programa – A. Brucknerio simfonija Nr. 3 ir D. Šostakovičiaus simfonija Nr. 14 viename koncerte kartu su Asmik Grigorian ir Kostu Smoriginu.

Gruodžio 18 d. Vilniaus kongresų rūmuose violončele grieš ir orkestrui diriguos Davidas Geringas.

Gruodžio 26–31 d. kaip įprasta klausytojų lauks net šešios šventinių koncertų programos. Mažuosius klausytojus šį pusmetį džiugins trys visai šeimai skirti renginiai: lapkričio 15 d. „Simfoniniai keistuoliai“ su „Keistuolių teatro“ aktoriais, gruodžio 13 d. „Kalėdinės giesmės“ su Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ chorais ir gruodžio 19 d. „Žiemos vitražai“ su Karoliniškių muzikos mokyklos auklėtiniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją