Trečiąjį kartą vyksiantis festivalis jau turi susikūręs savas tradicijas. Viena iš jų – kasmet išleidžiamas vis naujas vinilas. Festivalio organizatoriai „Vinilo studija“ tęsia „Lietuvos pop-roko muzikos archyvo“ seriją ir pristato riboto tiražo (180 vnt.) grupės „Poliarizuoti stiklai“ vinilinę plokštelę „Geriausios dainos II“, kurią įvertinti, išgirsti ir įsigyti melomanai galės jau šį sekmadienį, renginio metu. Į rinkinį įtrauktos gerai klausytojams pažįstamos dainos – „Traukinys“, „Sugrįžk į kaimą“, „Dėdė Petras“, „Kalėdos“ ir kitos, iš viso – 12 legendinės grupės kūrinių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Nors ankstesniais metais festivalyje dalyvaudavo ir kaimyninių šalių vinilų kolekcionieriai bei prekybininkai, šiemet dalyvių planus pakoregavo pasaulinė pandemija.

„Šiais metais festivalyje dėl Vyriausybės nutarimų ir privalomo karantinavimosi nusprendė nedalyvauti latviai, tačiau Baltarusijos melomanai ketina dalyvauti, – pasakoja renginio organizatorius Artūras Franckevičius. – Kiekvienais metais festivalis auga ir tobulėja, šiemet išimties nėra. Visą dieną renginyje skambės gyvi lietuviškų grupių pasirodymai, pristatysime ir aptarsime geriausias šių metų vinilų naujienas, kalbėsimės su kolekcionieriais bei ieškosime kuo papildyti savas muzikos lentynas.“

Festivalyje į sceną žengs net devynios grupės bei atlikėjai, kurie jau yra klausytojams pristatę savo vinilines plokšteles. Pasirodymus surengs grupė „Žalvarinis“, Robertas Semeniukas, „Rob & Belkin“, „Poliarizuoti stiklai“, „Bliuzoholikai“, „Black Spikes“, Aleksandras Makejevas, Algis Fediajevas bei „Pelkė“. Renginio vedėjas – Domantas Razauskas.

Renginys nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją