Šiemet Venecijos festivalis bus gerokai paprastesnis, jame lankysis mažiau Holivudo žvaigždžių, filmai bus rodomi laikantis saugaus atstumo reikalavimų, dalyviai festivalio teritorijoje privalės dėvėti apsaugines kaukes.

Festivalio organizatorių atstovė pranešė, kad atidarymo ir uždarymo šventės buvo atšauktos, o kai kurie aktoriai bei režisieriai savo filmus žada pristatyti ne gyvai, bet vaizdo konferencijų būdu.

Numatoma, kad net ir tiems menininkams, kurie atvyks į Veneciją, bendravimo su gerbėjais šiemet teks gerokai mažiau – išilgai raudonojo kilimo bus pastatyta siena, skirianti jį nuo pagrindinės gatvės.

Festivalis oficialiai prasideda rugsėjo 2 d. ir truks iki rugsėjo 12 d., tačiau pirmasis filmas bus rodomas jau antradienį. Tai dokumentinis filmas, kurio veiksmas vyksta karantino apimtoje Venecijoje. Dokumentinį filmą sukūrė italų režisierius Andrea Segre.

Oficialią festivalio programą sudaro 63 filmai, 18 iš jų varžosi dėl prestižinio Auksinio liūto apdovanojimo, 21 filmas kovoje nedalyvauja, o 19 įtraukti į paralelinę Auksiniams liūtams „Orizzonti“ apdovanojimų programą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)