Idėja baroko genijaus koncertų ciklą transformuoti į roko muzikos koncertą T. Varnagiriui kilo dar 2003 m. – tada jis pirmą kartą įrašė albumą pavadinimu „Vivaldi in Rock“, pats paruošęs naują instrumentuotę, tačiau visiškai nekeisdamas koncerto formos. Ilgainiui ši „Metų laikų“ transformacija buvo pristatyta įvairiausiomis formomis – ne pilnai, dalimis, skirtingomis instrumentinėmis sudėtimis.

Savo ruožtu Šv. Kristoforo kamerinis orkestras garsėja drąsiais eksperimentais ir kūrybinėmis draugystėmis su skirtingų stilių menininkais. Su T. Varnagiriu kolektyvas scenoje susitiko dar 2018 m., tuokart ant scenos taip pat pasikvietę Lietuvos beat box'o čempioną Tomą Tradišauską. Sėkmingas pasirodymas įkvėpė šį bendradarbiavimą pratęsti, o to rezultatas – pirmąjį rugsėjo šeštadienį rengiamas efektingas koncertas.

„A. Vivaldi yra parašęs koncertus visiems baroko epochoje egzistavusiems instrumentams. Mintis jo „Metų laikus“ atlikti su roko grupe – tarsi genialaus, laiko patikrinto kūrinio provokacija. Jeigu kompozitorius gyventų šiame amžiuje, jis tikrai parašytų koncertą ir elektrinėms gitaroms, ir būgnams, o jo kūrybą atliktų pankuojantis jaunimas“, – pasakoja orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Modestas Barkauskas.

A. Vivaldi koncertų ciklas „Metų laikai“ nenustoja dominti skirtingų epochų kūrėjų. Aranžuotės, transkripcijos, remiksai, net parodijos ar tiesiog šio baroko šedevro įkvėpti kūriniai dažnai skamba viso pasaulio scenose. „Metų laikai“ buvo patekę ir į tango guru Astoro Piazzollos akiratį, atlikti tradiciniais kinų instrumentais, postmodernistinės dvasios kūriniui įkvėpė Maxo Richterio rekompozicija, o štai T. Varnagirio ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro versija – duoklė tiems, kurie pasiruošę drąsiai ir efektingai baroko epochos šedevro versijai.

Tomo Varnagirio ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertas „Vivaldi in Rock“ – rugsėjo 5 d., šeštadienį, 19 val., Chodkevičių rūmų kieme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)