Veiksmas vyks trijose vietose: prie Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, vėliau prie Teismo rūmų ir Lukiškių aikštėje prie Vyčio vėliavos. Performanse dalyvaus trijų skirtingų konfesijų šventikai, 20 muzikantų, apie 30 lietuvių, žydų, ir totorių folkloro ansamblio šokėjų ir dainininkų, keturiolika aktorių ir du šokių mokyklos šokėjai.

Performanso autoriai sako, kad dviem skirtingoms nuomonėms čia bus viena meninė išraiška. Savo pasirodymą jie skiria baltarusių kovai už laisvę. „Nuo okupacijų kentėjo visi Lietuvos gyventojai ir už tą Laisvę kovojo visi Lietuvos gyventojai“, – primena jie.

Renginio dalyviai: Vilniaus kultūros centro žydų dainų ir šokių ansamblis „Fajerlech“ (vadovė Larisa Vyšniauskienė), totorių kultūros centro ansamblis „Ilsu“ (vadovė Almira Parmaksizoglu), Vilniaus regiono kultūros centro folkloro ansamblis. „Jorė“ (vadovė Rūta Montrimaitė), kamerinis orkestras (vadovas Modestas Jankūnas), aktoriai – saviveiklininkai, šokių studijos „Ratuto“ šokėjai, šventikai – muftijus Aleksandras Beganskas, Jiešivos studentas Jurgis Penkinskas, VU kap. Eugenijus Puzynia.
Visi 65 projekto dalyviai pasirodo be jokio finansinio atlygio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)