Kuo pasaulį pakerėjo ungurio istorija?

Paslapčių ir įkvėpimo kupinas gamtos pasaulis ir emociniu išsigelbėjimu kartais tampantis ne tik buvimas gamtoje, bet ir santykis su gyvūnais, medžiais, paukščiais bei kitais gamtos kūriniais – nuo seno žinomas fenomenas. Gyvenimas gamtoje bei gamtos ritmu, kadaise laikytas visiškai natūraliu dalyku, vėliau – veikiau keistuolių ir atsiskyrėlių pasirinkimu, o ne taip seniai – tiesiog dykaduonišku buvimu, dabar vėl įgauna naujų atspalvių ir... sparčiai populiarėja. Drauge populiarėja ir apie žmogaus ir gamtos santykį pasakojančios knygos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Apie tai, kuo tokios knygos traukia skaitytojus, ką jos duoda ir ko patys ieškome knygose apie žmogaus ir gamtos ryšį, organizatoriai kviečia pasikalbėti rugpjūčio 20 d., ketvirtadienį, 18.30 val. vasaros skaitykloje „Vilnius skaito“. Čia vyks žurnalistės Jolantos Kryževičienės moderuojamas publicisto Donato Puslio ir apžvalgininko Audriaus Ožalo pokalbis apie vieną iš Lietuvos skaitytojams jau gerai pažįstamų tokio žanro veikalų – švedų autoriaus Patriko Svenssono knygą Apie ungurius ir žmones (leidykla „Baltos lankos“).

Knygoje autoriaus vaikystės prisiminimai apie gyvenimą paprastoje darbininkų šeimoje, naktinę ungurių žūklę bei keliones mėnesienoje poetiškai sujungiami su skyriais, atskleidžiančiais unikalius ir tikrai ne visiems žinomus gamtos istorijos faktus apie ungurius ir – tai ne mažiau svarbu – jų tyrinėtojus.

Kaip išrinkti vaikui tinkamiausią knygą?

Artėjant rugsėjui daugelis tėvų susiduria su klausimu, kaip rasti ir išsirinkti išties vertingą knygą vaikams: ir turiningą, ir patinkančią mažiesiems. Knygynų bei prekybos centrų lentynoms mirgant ir kone lūžtant nuo naujų leidinių, tai tampa tikru iššūkiu.

Kaip nuo mažų dienų vaikams skiepyti meilę knygoms? Į ką atkreipti dėmesį renkantis pirmąsias knygas? Kuo pasižymi vertingi leidiniai vaikams? Kas rodo, kad knyga bus kokybiškai parengta, turės ugdomąją ir išliekamąją vertę?

Visi, ieškantys atsakymo į šiuos klausimus, ir tie, kuriems aktualu nepasiklysti knygų vaikams gausoje, rugpjūčio 23 d. 12 val. kviečiami į vaikų literatūros specialistės Ingos Mitunevičiūtės paskaitą. Specialistė ne tik patars, bet ir paaiškins, kokių knygų dairytis skirtingų amžiaus tarpsnių vaikams, atkreips dėmesį į lavinamąsias knygas. Paskaitos trukmė – 1 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)