Suprasdama, jog teisė meno kalba apie svarbius dalykus kalbėti be cenzūros ir baimės – sunkiai iškovota ir itin branginama privilegija, „Atviro rato“ bendruomenė prisimena, kaip svarbu nenusukti akių nuo tų, kurių teisės ir laisvės, ribotos ištisus dešimtmečius, dabar yra brutaliai užgniaužiamos režimo teroru. Simbolinis palaikymas Baltarusijos žmonėms, kovojantiems už laisvę – nedidelis, tačiau svarbus veiksmas, siunčiantis žinią: jūs nesate vieni, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Atviras ratas“ Baltarusijoje esantiems kolegoms meno kūrėjams ir visiems šalies žmonėms, šiuo metu sunkiai besiskinantiems kelią link laisvės ir demokratijos, nori priminti, jog jų balsai yra girdimi tarptautinėje bendruomenėje. Teatro kūrėjai tiki – pastarųjų savaičių įvykiai, nors ir turintys didžiulę kainą, bus laisvos ir drąsiai savo ateitį kuriančios visuomenės pradžia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)