Šia akcija Kauno dramos teatras siekia sudaryti galimybes ateiti į teatrą tai savo publikos daliai, kuri dėl Eurolygos dažniausiai lieka už kultūrinės veiklos borto.

Kai „Žalgiris“ kovoja už savo vietą TOP 16 etape, vaikų priežiūra dažniausiai atitenka mamoms. „EuroTEATROlyga“ – puiki proga moterims išlysti iš virtuvės, o vyrams pasirūpinti, kad varžybų džiaugsmo netemdytų suraukti žmonos antakiai.

„EuroTEATROlygoje“ dalyvauja geriausi teatro spektakliai, pastatyti režisieriaus Gintaro Varno. Sausio 19 d., kai „Žalgiris“ žaidžia su Italijos Trevizo „Benettonu“, Kauno dramos teatro Didžiojoje scenoje – anglų dramaturgės Marinos Carr „Portija Koglen“. Spektaklis rodomas po ilgos pertraukos, o pagrindinį Portijos vaidmenį atlieka aktorė Viktorija Kuodytė, neseniai pati antrą kartą tapusi mama. Sausio 26 d., kol vyrai grumsis su Vokietijos Bambergo GHP klubu, teatras kviečia į naujausią Gintaro Varno spektaklį – vokiečių dramaturgės Dea’os Loher „Nekaltus“.

Tai vienos įdomiausių ir reikšmingiausių šiuolaikinių pjesių pastatymas, kuriame vaidina rinktinė „ekipa“ iš Kauno dramos teatro, Rusų dramos teatro ir Gintaro Varno vaidybos kurso LMT akademijoje. Vasario 9 d. Ilgojoje teatro salėje turėsime progos išvysti prancūzų autoriaus Jeano-Luco Lagarce’o „Tolimą šalį“. Tuo tarpu, kai „Žalgiris“ kausis su Italijos Bolonijos „Climamio“ komanda, teatre bus galima pasimėgauti subtiliu spektakliu, kuriame pirmais smuikais groja Kauno dramos teatro „legionieriai“ Saulius Balandis ir Gytis Ivanauskas.

„EuroTEATROlygos“ spektaklių metu vyksiančiuose teatro užsiėmimuose vaikams bus pasakojama, kas tai yra teatras, kaip kuriamas teatro spektaklis, vaikai turės progos patys pabandyti sukurti vaidmenį. Kadangi teatro užsiėmimai vaikams yra mokami, mamoms, kartu su vaikais dalyvaujančioms „EuroTEATROlygoje“, taikomos nuolaidos bilietams. Kauno dramos teatras tikisi, kad akcija „EuroTEATROlyga“ pasinaudos nemaža dalis teatro lankytojų. Todėl teatras rengiasi ją tęsti ir vėliau, kai tik paaiškės Eurolygos TOP 16 etapo, į kurį „Žalgiris“ jau pateko, varžybų tvarkaraštis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją