Vokiečių gatvėje įsikūrusiame kieme nuo šiol galima aptikti savo atradimų palydovą – aktorės Marijos Petravičiūtės sukurtą Audiogidą, per dvidešimt penkias minutes klausytoją vedantį ne tik vietos istorijos takais, bet ir asmeninių patyrimų link. „Kuo dediesi?“ – klausia savitą santykį su klausytoju kuriantis Audiogidas ir dovanoja neįprastą galimybę kiekvienam praeiviui tapti kintančio kiemo, o kartu ir garsinio projekto kūrėju, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Audiogidui pasirinktame kieme juntama ypatinga kūrybinė atmosfera, kurioje pabus ir kiekvienas klausytojas – jam praskleidžiamos „Meno ir mokslo laboratorijos“ teatro užkulisių užuolaidos, už kurių – pirmųjų repeticijų jaudulys ir lietuvišką beržų sulą geriantis Albertas Einšteinas. Audiogidas peržengia laiko ir erdvės ribas dvidešimt penkių minučių trukmės kelionėje klausytoją vesdamas nuo idėjos iki spektaklio, nuo retorinio klausimo iki veiksmo, nuo kiemo istorijos iki savitos galimybės savo būtį išgyventi čia ir dabar.

„Ten vyksta kažkoks gyvenimas, kurio tu niekada nematai, bet supranti, kad jis ten yra“, – sako Audiogido autorė M. Petravičiūtė, kurią išgirs kiekvienas naujojo garsinio pasakojimo klausytojas. Įraše taip pat skamba „Meno ir mokslo laboratorijos“ aktorių Pauliaus Markevičiaus, Mildos Noreikaitės, Simono Dovidausko, Gedimino Remeikos, Julijos Šatkauskaitės, Gretos Grinevičiūtės, Lauryno Jurgelio, Vygando Vadeišos balsai. Audiogido konsultantas – Paulius Markevičius, garso režisierius – Andrius Šiurys.

Marijos Petravičiūtės kurtą ir įgarsintą Audiogidą išklausyti sau patogiu metu galima nuo rugpjūčio 7 d., 14 val. Vokiečių g. 13 A kieme, Vilniuje. Tam reikės telefono su internetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)