Ant atvirukų su prisiūtomis džinsų skiautėmis, siūlių, kniedžių bei sagų fragentais, vilniečiai bei miesto svečiai tapė ir dalinosi žiniomis apie garsiojo ispanų dailinininko kūrybą bei požiūriu į ją.

„Jei Pablo Picasso gyventų ir kurtų šiais laikais, jo kūriniai būtų aktualūs ir skatinantys vartoti atsakingiau, kūrybiškai žvelgti į atliekas. Prieš kiek daugiau nei šimtą metų jis kūrė koliažus naudodamas senus laikraščius, tapetus bei kartoną. Skulptūroms kurti naudojo šaukštus, teniso kamuoliukus ir kitus buities daiktus.

Pablo Picaso įkvėpti vilniečiai tapė džinsinius atvirukus

1942-aisiais sukurta skulptūra „Jaučio galva“ – iš seno dviračio sėdynės ir rankenų“, – pranešime žiniasklaidai vardino nebereikalingus džinsus naujam gyvavimui prikelianti menininkė Milda Paukštė.

Specialiai šiam teminiam savaitgaliui ji sukūrė Ispanijos žemėlapį, atspindintį skirtingus P. Picasso gyvenimo etapus, o džinsų ir kartono likučių panaudojo atvirukų ruošiniams.

Dirbtuvių dalyviai ant džinso nevaržomi jokių taisyklių ar temų tapė akriliniais dažais.

„Kaip tik ruošiausi ieškoti gražaus atviruko savo draugei jubiliejaus proga. Nesitikėjau, kad pati jį sukursiu – nekantrauju padovanoti, bus tarsi mažas paveikslas“, – savo kūriniu labai patenkinta liko gamtos mokslo tyrimais užsiimanti Jurgita, paskutinį kartą tapiusi tik mokykloje.

Prieš dvidešimt metų tokiems kūrybiniams eksperimentams laiko skirdavo ir dizaineris, dekoratyvinių antspaudų kūrėjas Darius Leleika. „Ačiū, prisiminiau studentavimo laikus“, – dėkojo Darius. Jam patraukliausias – rožiniu vadinamas Pablo Picasso kūrybos etapas.

Pablo Picaso įkvėpti vilniečiai tapė džinsinius atvirukus

Iš įvairiose Vilniaus vietose įsikūrusių gerų daiktų dalinimosi stotelių „Dėkui“ atkeliavusiems vilniečiams nebereikalingi suvenyrai, vazelės, rėmeliai tapo Ispanijos žemėlapio puošmenomis, o drabužiai, batai, aksesuarai kvietė keistis daiktais, užuot juos išmetus.

„Prie tokių savaitgalio pramogų žmonės prisijungia vis gausiau ir aktyviau – tiek į dirbtuves, tiek į daiktų mainus, kuriuos labai palaiko ir nuolatines gerų daiktų dalinimosi stoteles įkūręs Vilniaus apskirties atliekų tvarkymo centras. Smagu, kad tokia žaisminga forma galime kartu kelti atliekų kultūrą Lietuvoje“, – džiaugėsi studijos „Denim Diaries“ kūrėja Milda Paukštė.

Ispaniškasis savaitgalis – jau penktasis teminis savaitgalis šią vasarą Vilniuje. Po dviejų savaičių laukia pažintis su Vokietija, o paskutinis rugpjūčio savaitgalis Vilniuje nuneš mintimis į tolimąją Japoniją.

Pablo Picaso įkvėpti vilniečiai tapė džinsinius atvirukus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)