Savo „zombių visatą“ nuo animacinės juostos „Seulo stotis“ pradėjęs kurti režisierius Yeon Sang-ho visada žinojo, kad tai bus trilogija. Po „Traukinio į Busaną“ sėkmės buvo tik laiko klausimas, kada kino teatrus pasieks trečioji istorijos dalis.

Įgyvendinti visoms režisieriaus idėjoms prireikė ketverių metų. Specialiai filmui buvo sukonstruota daugiau nei 2000 kv. metrų dekoracijų, o prie specialiųjų efektų dirbo daugiau nei 250 žmonių komanda. Vienu didžiausių iššūkių spec. efektų kūrėjams tapo net 20 minučių trunkanti kvapą gniaužianti automobilių gaudynių scena zombių tirštame mieste, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Filmo „Traukinys į Busaną 2“ idėja, užmojai, vizualika ir išpildymas jau sulaukė rimto įvertinimo: prestižinis Kanų kino festivalis juostą atrinko į oficialią konkursinę festivalio programą. Režisieriui Yeon Sang-ho tai yra jau trečiasis programinis pakvietimas į Kanus. Tačiau kur kas nekantriau juostos pasirodymo kino teatruose laukia daugybė gerbėjų visame pasaulyje. Iš pirmųjų atsiliepimų panašu, kad jiems nusvilti tikrai neteks.

Paskutinė trilogijos dalis pasakoja istoriją, nutikusią praėjus ketveriems metams nuo „Traukinio į Busaną“ įvykių. Korėjos pusiasalį nusiaubęs klaikus virusas daugumą žmonių pavertė zombiais. Vienas iš nedaugelio, kuriems pavyko ištrūkti į saugų Honkongą – korėjiečių jūrų pėstininkų kapitonas Jung-seokas (aktorius Dong-Won Gang). Dabar jis su trim kolegomis gauna užduotį sugrįžti į zombių žeme virtusią Korėją ir iš ten parvaryti gatvėje paliktą šarvuotą sunkvežimį su 20-čia mln. dolerių.

Keturių žmonių grupelei, vadovaujamai Jung-seoko, teks susidurti ne tik su kraujo ištroškusiais zombiais, bet ir su ne ką mažiau nuožmiais priešininkais – viruso išvengusiais žmonėmis, likusiais Korėjoje ir besistengiančiais išgyventi bet kokia kaina.

Kraują stingdantis ir iš įtampos gniaužtų nepaleidžiantis trileris „Traukinys į Busaną 2“ Lietuvoje pradedamas rodyti nuo rugpjūčio 14 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)