Neišsigandę iššūkio rodyti sudėtingą spektaklį lauko scenoje, VCO kūrėjai atrado ir netikėtų pliusų. Įspūdinga Dick Bird scenografija istorinės architektūros apsuptyje ne tik naujai atsiskleidė, bet ir susiliejo su ja savo stilistika. Nepastebėta žiūrovų neliko ir puiki VU kiemo akustika, kartu su įgarsinimo komanda sukūrusi magišką įspūdį gyvos muzikos išsiilgusiems, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Itin gausią ir šiltai atlikėjus pasitikusią publiką džiugino profesionalūs atlikėjai: Fausto vaidmenį visuose spektakliuose atlieka kūrybos dvidešimtmetį švenčiantis Edgaras Montvidas, Mefistofelio – Vokietijoje įsikūręs Almas Švlipa, Margaritos – nepriekaištingo vokalo Vida Miknevičiūtė (Vokietija), vyriškoje Zybelio rolėje galima išvysti talentingąją Ievą Prudnikovaitę, o Laimoną Pautienių Valentino rolėje pavaduoja tikras VCO brolis – Janis Apeinis (Latvija).

Visuose spektakliuose pasirodo Kauno valstybinis choras, o muziką atlieka ištikimas VCO partneris – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas maestro Gintaro Rinkevičiaus.

Nespėję susiplanuoti liepos vakarų, dar gali pasinaudoti proga apsilankyti naujausiame VCO spektaklyje „Pikų dama“ rugpjūčio 13–17 d.

Vasaros sezoną Vilniaus Universiteto Didžiajame kieme dovanoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)