Programa “Sleipnir” siekia skatinti jaunus profesionalius Lietuvos menininkus (iki 36 m.) pažinti Šiaurės šalis bei jų kultūrinį gyvenimą, o taip pat semtis naujų idėjų ir bendradarbiauti su kolegomis Šiaurės šalyse. Šiame kontekste Šiaurės šalimis vadinamos Danija, Islandija, Norvegija, Suomija ir Švedija, ir trys autonominiai regionai - Alandų ir Farerų salos bei Grenlandija.

Pagal programą “Sleipnir” remiamos kelionės į Šiaurės šalyse vykstančius festivalius, konferencijas, seminarus, parodas, kūrybinius susibūrimus ir kitus renginius, tiesiogiai susijusius su menininko kūrybine veikla.

Programoje gali dalyvauti visoms meno sritims atstovaujantys menininkai - teatrui, šokiui, muzikai, literatūrai, kinui, architektūrai, vaizduojamajam menui, dizainui. “Sleipnir” yra individuali rėmimo programa, todėl joje negali dalyvauti organizacijos ir institucijos.

Ši menininkų rėmimo programa pavadinta senovės skandinavų dievui Odinui priklausiusio žirgo aštuoniomis kojomis Sleipnir vardu. Programą administruoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.

2005 m. programa parėmė daugiau nei 60 jaunų menininkų vizitų į Šiaurės šalis, paramą gavo daugiau nei 80% visų pateikusių paraiškas. Populiariausia šalis buvo Švedija, ten vyko kas trečias, gavęs paramą.

Artimiausias programos terminas paraiškoms pateikti - 2006 vasario 1 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją