Jauniausias dramaturgų klubo „D5“ narys, šiuo metu Vilniaus dailės akademijoje dizaino specialybę studijuojantis T.Vidmantas jau yra parašęs šešias pjeses. Pirmoji pjesė „Apie duris“ 2003 m. respublikiniame Jaunųjų dramaturgų konkurse Panevėžyje užėmė antrąją vietą. Pjesės „Aforizmai ir braidymai“ bei „Kampai“ buvo pristatytos Valstybiniame jaunimo teatre rengtų Šiuolaikinės dramaturgijos forumų metu 2003 ir 2004 m.

Trilogiją „Kampuoti aforizmai su kaspinais“ sudaro absurdo komedijos: „Aforizmai ir braidymai“, „Kampai“ ir „Emocijos tarp dantračių“. Visų trijų trumpučių istorijų veiksmas vyksta trijų draugų – Lito, Pūkio ir Žvėries namuose, kur neįprasti veikėjai patenka į iš pirmo žvilgsnio kasdieniškas, tačiau netikėtas situacijas. T.Vidmanto pjesės pasižymi originaliu ir netikėtu humoru, išradingais personažų charakteriais.

Kūrybinių dirbtuvių „Dramaturgų kalvė“ metu jauni, jau keletą pjesių parašę dramaturgai turi galimybę aktyviai įsitraukti į gyvą kūrybinį procesą – prisidėti formuojant pjesę pristatysiančią teatro menininkų komandą, aktyviai dalyvaudami repeticijų procese tobulinti pjesę, atsižvelgiant į visos kūrybinės komandos pastabas ir pasiūlymus. T.Vidmantas savo pjesės pristatymui pasirinko jauniausią Lietuvos režisierių kartą atstovaujantį Balį Latėną. Tai jau antrasis jaunų menininkų susitikimas – 2004 m. B.Latėnas režisavo T.Vidmanto pjesės „Kampai“ skaitymą Jaunimo teatro rengtame Šiuolaikinės dramaturgijos forume „Karta P, arba Neskanios lenkiškos ir lietuviškos pjesės“. Pjesės „Aforizmai ir braidymai“ skaityme dalyvauja aktoriai: Ramūnas Cicėnas, Audrius Bružas, Mantas Vaitiekūnas, Darius Gumauskas, Vytautas Rumšas (jaun.), Giedrius Savickas, Ineta Stasiūlytė.

Tęstinėje kūrybinėje laboratorijoje „Dramaturgų kalvė“ praeitų metų pabaigoje buvo pristatytos klubui „D5“ praklausančių jaunų dramaturgių Monikos Kutkaitytės ir Gabrielės Labanauskaitės pjesės. Panašius pjesių pristatymus Menų spaustuvė žada rengti ir toliau. Šiais metais bus tęsiamas taip pat jauniesiems dramaturgams skirtas, pasisekimo susilaukęs projektas „Rašanti karta“.