Laidoje „Delfi Rytas“ viešėjusios dvi Hario Poterio gerbėjos, tinklaraščio „Knygų dama“ autorė Nora Žaliūkė ir vestuvių planuotoja Laura Vagonė dalinosi savo patirtimis, susijusiomis su Hariu Poteriu.

N. Žaliūkė pirmą kartą knygą apie Harį Poterį perskaitė būdama aštuonerių metų – tada ji sako pasijutusi ne patekusi į naują pasaulį, bet sugrįžusi į kažkokį jai jau gerai pažįstamą. Ji ne tik perskaitė visas knygas, žiūrėjo filmus, rašė laiškus filmuose vaidinusiems aktoriams ir gavo jų atsakymus su autografais, bet net rašė bakalauro darbą, susijusį su Hariu Poteriu, o jos namuose yra didžiulė Hario Poterio atributikos kolekcija, lankytojams leidžianti lengvai atspėti moters aistrą.

„Šia knyga jau dvidešimt metų kvėpuoja visas pasaulis, vadinasi, joje tikrai yra kažkas tokio“, – šypsojosi ji.

Kai buvo išleistos Hario Poterio serijos knygos, L. Vagonė jau buvo kiek vyresnė, tačiau vis tiek jomis susidomėjo, nors ir laikoma, kad tai yra knygos vaikams. Tačiau, pasak L. Vagonės, šios knygos taip kūrybiškai parašytos, turinčios detektyvo elementų, kad tiesiog negali neįtraukti. Dabar ji džiaugiasi, kad net jos skaityti nemėgstantis paauglys sūnus į rankas paėmė pirmąją Hario Poterio knygą.

Diskutuodamos apie mėgstamiausius Hario Poterio personažus, pašnekovės tikino, kad viena iš knygos stiprybių ta – kad jie visi unikalūs ir įdomūs, net jei ir nėra tobuli.

„Ten yra geras psichologinis momentas, vaikai skaitydami mato, kad tau nebūtina visose srityse būti herojumi, tu gali kažką padaryti su draugų pagalba, pasitikėti kitais“, – pasakojo N. Žaliūkė.

Moterys prisipažino, kad nors kitas knygas dažnai yra linkusios dovanoti kitiems, Hario Poterio serija yra ta, kurią jos būtinai pasiliks savo asmeninėje knygų kolekcijoje. Ir būtinai dar ne kartą atsivers.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)