Vienas iš seniausių tradicinių Palangos muzikinių renginių yra jau antrą šimtmetį puoselėjamas pučiamųjų muzikos koncertų ciklas „Orkestro vasara“.

Kiekvieną vasarą „Palangos orkestras“ miesto gyventojus ir svečius kviečia į Birutės parką, kur gamtos apsuptoje rotondoje dovanoja klausytojams savo atliekamą pučiamųjų instrumentų muziką – tiek klasikines, tiek populiariąsias melodijas. Šiais metais „Palangos orkestras“ parengė tris muzikines programas, kurios visos bus pristatomos kiekvieną savaitę: Kino muzika, „Happy afternoon“ ir Legendinių 80-ųjų grupių kūriniai.

Birutės parkas Palangoje

Pasiklausyti muzikos garsų gamtos apsuptyje, pailsėti, atsipalaiduoti ir pasisemti įkvėpimo lankytojai kviečiami kiekvieną vasaros ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį nuo 18.30 val. Koncertai yra nemokami, o juos nutraukti gali tik lietus, skelbiama „We love Lithuania“ internetinėje svetainėje.

Kitas tradicinis Palangos muzikinis renginys – vaikų ir jaunimo populiariosios vokalinės muzikos festivalis „Laumės juosta“. Jau trečią dešimtmetį vykstančio festivalio šių metų tema – „Mūsų senelių melodijos“. Jaunieji atlikėjai dainuos kūrinius, kurie buvo populiarūs jų senelių laikais. Kaip teigia organizatoriai, tai duoklė tradicijai ir galimybė sustiprinti tarpusavio supratimą, pagarbą ir ryšį tarp vaikų, jaunimo bei senjorų. Festivalis „Laumės juosta 2020“ vyks liepos 24–25 d. Jūratės ir Kastyčio skvere.

Dar vienas Palangos vasaros kultūrinio gyvenimo simbolių – Kurhauzas. Nuo pat savo atidarymo XIX a. antroje pusėje, Palangos kurhauzas tapo miesto kultūrinio gyvenimo širdimi. Todėl natūralu bei simboliška, jog ir šiandien atkurta istorinė Kurhauzo salė yra dedikuota profesionalaus scenos meno erdvė. Čia pasirodo žymiausi Lietuvos ir pasaulio klasikinio žanro atlikėjai, skamba kamerinė, chorinė, džiazo, liaudies muzika ir netgi populiarusis žanras.

Jau ne pirmus metus Palangoje organizuojamas muzikos festivalis „Pasaulio balsai“. Šiais metais tris savaites truksiantis (nuo liepos 24 d. iki rugsėjo 13 d.) profesionalaus meno festivalis kvies į koncertus įvairiose Palangos erdvėse – Gintaro muziejuje, Kurhauze, Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Koncertuose pasirodys muzikai iš įvairių pasaulio šalių. Kaip ir kasmet festivalyje dalyvaus jaunosios kartos menininkai bei meno korifėjai. Visą festivalio „Pasaulio balsai 2020“ programą rasite čia.

Palangos botanikos parkas

Ir naujausia, bet tikrai neprasčiausia, besiformuojanti alternatyviosios kultūros tradicija Palangoje – kultūros pieva „I love Palanga“. Tai vieša alternatyvi kultūrinė-socialinė erdvė, kurioje kasdien vyksta meniniai, kūrybiniai, kultūriniai, edukaciniai užsiėmimai ir renginiai, buriasi kūrybiška bei iniciatyvi bendruomenė. Kultūros pieva „I love Palanga“ Vytauto gatvėje pražysta kasmet šiltuoju metų laiku ir yra atvira visiems. Čia vykstantys renginiai yra nemokami, o visą šios vasaros programą galima pamatyti čia.