Jaunosios kartos aktorius teigia pats knygų neieškantis ir verčiau pasikliaujantis draugų ar kolegų rekomendacijomis. Taip pat sako niekada neprašaunantis, pasirinkęs patikrintą klasiką.

A. Ašmonas jokiu būdu nesirenka el. knygų, nes jam tai atimtų šventą skaitymo ritualą, į kurį įsitraukia labai rimtai, pasibraukdamas reikšmingas mintis.

„Skaitau tik fizines knygas! Pripažinkim, skaitant el. knygą nebelieka tos magijos ir to skaitymo ritualo. Knyga man yra, kaip mano kurso vadovas sakytų, šventas daiktas. Turėti knygą ir laikyti ją savo rankose yra didelis malonumas. Skaitant dažnai mėgstu pieštuku pasižymėti man įdomias mintis ar pastebėjimus, todėl dažniausiai knygą perku. Gera laikyti tikrą knygą savo rankose“, – emocijų neslepia vyras.

Arnas Ašmonas

Pašnekovui svarbi rami skaitymo aplinka, tad dažniausiai renkasi namus arba gamtą.

Jei pradėjus skaityti knygą, ji jo nesudomina, Arnas neskuba nurašyti kūrinio: jis tiki, kad kiekvienai knygai turi ateiti tinkamas laikas.

„Jei manęs nesudomina knyga, dažniausiai ją numetu į šalį, bet stengiuosi perskaityti kitą kartą, tiksliau, luktelti tinkamo laiko būtent tai knygai“, – sako populiarus aktorius ir dalinasi jam vertingiausia pastaruoju metu skaityta knyga.

„Karantino metu skaičiau Laurent Gounelle knygą „Dievas visada keliauja incognito“ – ji paliko man gerą įspūdį. Mėgstu skaityti gyvenimiškas knygas, susipažinti su įvairiomis gyvenimo filosofijomis, ieškoti atsakymų, pažinti ir atrasti save. Ši knyga būtent tokia ir yra. Manau, rekomenduočiau ją svajokliams, kurie mėgsta pafilosofuoti apie gyvenimo grožį“, – teigia jis.

Arnas Ašmonas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)