„Turėjome eilę mėnesių nežinios, festivalis kabojo ore: su liūdesiu ir baime stebėjome, kaip vienas po kito mūsų kolegos atšaukinėja festivalius, nežinodami, kaip bus vasarą, įvyks, neįvyks, jei įvyks, kaip, bet vis dėlto turėjome tikėjimo ir vilties, kad penktasis mūsų festivalis „Midsummer Vilnius“ turės galimybę šią vasarą būti Valdovų rūmuose. Labai džiaugiuosi, kad mūsų šventė tęsiasi, kad mes galime kaip būti stabilumo ir tęstinumo įrodymas, kad net sunkiais ir nežinomybės pilnais laikais gali būti kažkas, kas tęsiasi“, – kalbėjo festivalio įkūrėjas Valdas Petreikis.

Jis atskleidė šiais metais planuojamus įgyvendinti naujus formatus – liepos 20 d. festivalį atidarysiantis Monikos Liu koncertas tiesiogiai bus transliuojamas per ekraną, pastatytą Katedros aikštėje, ir jį galės stebėti visi, netilpę į Valdovų rūmų kiemą.

Justinas Jarutis liepos 23 d. Valdovų rūmų kieme surengs net du koncertus. „Turbūt pirmą ir paskutinį kartą „Midsummer Vilnius“ istorijoje turėsime pakartojamą koncertą“, – juokavo V. Petreikis.

Festivalyje taip pat įvyks Justinos Gringytės ir Petro Geniušo koncertas (liepos 22 d.), bus parodytas Eimunto Nekrošiaus režisuotas spektaklis „Jobo knyga“ (liepos 21 d.).

Finalinis „Midsummer Vilnius“ festivalio renginys – jau tradicija tapusi „Opera po žvaigždėmis“. Liepos 24 dieną išskirtinį koncertą surengs ir savo asmeninį jubiliejinį 20-ąjį kūrybinį sezoną paminės operos solistas Edgaras Montvidas kartu su Lietuvos kameriniu orkestru, diriguojamu Modesto Pitrėno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją