Tikimasi, kad jau ateinantį sekmadienį, liepos 12 d., 14 val. Trakų Galvės ežere bus užregistruotas rekordinis koncertas, kuriame dalyvaus daugiausia grojančių ir tuo pat metu vandens dviračiais plaukiančių orkestrantų kolektyvas. Planuojama suformuoti virš 100 plaukiančių muzikantų orkestrą, kuriam diriguos „Trimito“ vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis.

„Vaizdas turėtų būti išties įspūdingas. Iš skirtingų taškų, mindami vandens dviračiais orkestrantai suplauks į vieną vietą ir Trakų pilies fone padovanos žiūrovams įspūdingą koncertą. Tai, sakyčiau, bus išskirtinis renginys ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja „Trimitas“ vadovas prof. dr. Antanas Kučinskas.

Savotiška koncerto ant vandens repeticija prieš porą metų vyko Trakuose, pučiamųjų instrumentų festivalyje „Atataria vamzdžiai“. Tuo metu ant vandens koncertavo daugiau kaip 50 muzikantų.

Šiemetinis pučiamųjų instrumentų koncertas ant vandens yra pavadintas „Galvės vario banga“ ir dedikuojamas prieš 610 metų pasiektai pergalei Žalgirio mūšyje.

Pasak originalaus reginio ir koncerto sumanytojo, Rūdiškių muzikos mokyklos direktoriaus Aringo Šumsko, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovas Vytautas Didysis iš savo rezidencijos Trakuose būrė ir telkė karių pulkus lemiamam mūšiui su kryžiuočiais. Teigiama, kad apie dešimties tūkstančių vyrų kariauna būtent iš čia 1410 metų vasarą pajudėjo į Prūsiją, Žalgirio mūšio vietos link.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)