„Tik paskelbus karantiną, nusprendėme, kad festivalis šiemet būtinai turi įvykti, bet pasirinkome jį rengti online. Koncertų su publika teko atsisakyti ne tik dėl apribojimų, taikomų kultūros renginiams, bet ir dėl dalyvių patogumo – daugiau nei pusė jų turėtų atvykti iš užsienio, o didelei daliai jų dėl įvairių apribojimų tai yra neįmanoma arba nepaprastai sudėtinga“, – sako vienas iš festivalio organizatorių Robertas Lozinskis.

Dar vienas svarbus sprendimą lėmęs motyvas – solidarumas su sudėtingą situaciją išgyvenančiais jaunaisiais muzikantais.

„Pandemijos metu su sunkumais susiduria daugelis kūrėjų ir atlikėjų. Festivalio perkėlimas į elektroninę erdvę padėjo sumažinti organizacinius kaštus ir tokiu būdu atvėrė galimybę panaikinti dalyvio mokestį: atrankas įveikę jaunieji pianistai meistriškumo kursuose ir kitose veiklose dalyvaus visiškai nemokamai“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja festivalio organizatorių komandos narė Monika Mašanauskaitė.

Šiemet „Kaunas Piano Fest“ suburs 16 dalyvių iš 10 pasaulio šalių: Lietuvos, Kinijos, JAV, Rusijos, Vokietijos, Portugalijos, Rumunijos, Airijos, Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų. Pagrindine trečiojo festivalio tema neatsitiktinai tapo litvakų muzika, kurią greta kitų kompozitorių kūrinių atliks ir festivalio dalyviai. Šį pasirinkimą lėmė tai, kad 2020-ieji yra paskelbti Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metais.

Liepos 9, 14 ir 15 dienomis vyksiantys koncertai bus transliuojami iš Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos didžiosios salės. Iš šios erdvės bus transliuojamas ir liepos 17 dieną vyksiantis finalinis koncertas, kuriame pasirodys praėjusių metų festivalio laureatė Anna Szalucka kartu su Monika Mašanauskaite. Užsienio atlikėjų koncertai bus transliuojami iš jų namų ar kitų erdvių.

Visų koncertų bus galima klausytis realiu laiku kasdien nuo liepos 9 iki 17 dienos nuo 20 valandos ir liepos 18 dieną – nuo 15 valandos „YouTube“ kanale „Muzikos kodas“. Jų įrašai bus prieinami nemokamai internetu ir renginiui pasibaigus.

Taip pat internetu bus transliuojama liepos 15 dieną 13 valandą vyksianti atvira paskaita „Litvakų muzikinis paveldas“ anglų kalba. Ją skaitys Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus direktorė dr. Kamilė Rupeikaitė.

Daugiau informacijos ir koncertų grafikai skelbiami čia bei festivalio „Facebook“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)