Tikisi žiūrovus į mažąją salę priimti balandį

„Apie pusė padaryta. Tai, kas yra nauja statyba, tuoj bus baigta. Tikrai, manau, kad dirbama labai produktyviai, efektyviai ir greitai“, – ketvirtadienį žurnalistams surengęs ekskursiją po statybas, sakė teatro direktorius Martynas Budraitis.

Pagrindinis žiūrovų laukiantis pokytis – nauja Mažoji salė su 350 vietų ir studija su 100 vietų, nauja drabužinė, sanitariniai mazgai, ir gerokai išplėstas kavinėms, bufetui skirtas plotas. Dalis kavinių patalpų bus atviros ir tuo metu, kai teatras nedirbs. Kavinė veiks ir šalia kasų.

Pasak direktoriaus, pradedant rekonstrukciją keltas tikslas, kad į visas LNDT sales žiūrovai ateitų pro vienas lauko duris. Iki šiol įėjimas į Mažąją salę buvo ne iš Gedimino prospekto, o iš Odminių gatvės. Po rekonstrukcijos į Mažąją salę taip pat bus patenkama iš Gedimino prospekto.

Naujos Mažosios salės statyba turėtų būti baigta gruodį, o balandį čia jau suplanuota premjera.

Didžiosios salės rekonstrukcija kol kas nepradėta. Jeigu nestrigs viešieji pirkimai ir kiti darbai, ją atidaryti tikimasi 2022 metų rudenį.

Pasak M. Budraičio, keisis ir pagrindinio teatro fojė vaizdas: bus atkurtas 1980 metų vaizdas.

„Šalia žiūrovų salių atsiras didelė repeticijų salė. Jis bus įkurta buvusiame Dekoracijų ceche“, – pasakojo M. Budraitis.

Dekoracijų cechas bus perkeltas vietoj buvusios Mažosios salės.

Šiemet rekonstrukcijai ir įrangai planuojama panaudoti beveik 19 mln. eurų.

Suplanavo dešimt premjerų

Teatro direktorius Martynas Budraitis pristatydamas premjeras neslėpė nesantis tikras, ar viskas vyks pagal planą, tačiau to dabar negali užtikrinti niekas. „Šiandien planuodami LNDT rudens repertuarą turime visą puokštę nežinomųjų ir beveik nieko tikro. Ar teatrų salės atvers duris? Kokiu atstumu turės sėdėti žiūrovai ir kiek jų tilps? Ar pakaks finansavimo? Ar rudenį grįš virusas? Ar sėdėdamas teatro salėje neapsikrėsiu?

Tačiau privalome išlaikyti sveiką protą ir pasitikėjimą kitais. Tik taip sumažinsime nežinią ir atkursime trapų priešingų jėgų balansą, kuris leis mums išeiti iš nesvarumo būsenos. Šį sezoną, kai visais pajėgumais įsisiūbavusi rekonstrukcija kuriam laikui užvėrė visas LNDT duris, teatras rengia net dešimt premjerų. Tarp jų net du pasaulinio garso režisierių vardai: Janas Fabre'as (Belgija) su spektakliu pagal savo dienoraščius „Nakties rašytojas“ ir Grzegorzas Jarzyna (Lenkija) su spektakliu „Soliaris“ pagal Stanisławo Lemo romaną. Rudenį pradėsime ambicinga režisieriaus Łukaszo Twarkowskio (Lenkija) premjera „Respublika“, o užbaigsime – Augusto Strindbergo pjesės „Didysis kelias“ pastatymu, kurį režisuos Jonas Vaitkus. Išvysime naujus jaunųjų kūrėjų Antano Obcarsko, Motiejaus Ivanausko, Karolio Vilko, Kamilės Gudmonaitės ir Manto Jančiausko darbus“, – kalbėjo M. Budraitis.

Laikinai visai be namų liekantis teatras spektaklius pristatys įvairiose kitose erdvėse – Menų spaustuvėje, Kauno dramos teatre, Klaipėdos Žvejų rūmuose, Vilniaus universiteto ir Chodkevičių rūmų kiemuose ir daug kitų vietų. Taip pat sutarta dėl bendradarbiavimo su Vilniaus kino klasteriu – nors fiziškai ten telpa apie 200-300 žiūrovų, tačiau spektakliai taip pat bus transliuojami internete. Šios transliacijos bus mokamos – preliminariai planuojama, kad peržiūros kaina bus apie 4-5 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)