Ansamblį „Giunter Percussion“ įkūrė vienas žymiausių Lietuvos perkusininkų ir solistų Pavelas Giunteris. Lietuvoje – tai pirmasis tokio pobūdžio perkusijos ansamblis. Per daugiau nei 20 metų jis sulaukė visuomenės pripažinimo ir išpopuliarėjo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Ansamblio vadovas P. Giunteris, teigia, kad jau šį penktadienį vyksiančiame koncerte žiūrovai išgirs įvairių žanrų, spalvingą muziką, sukurtą kompozitorių iš viso pasaulio – nuo Japonijos iki Kubos. Jis žada, jog programoje bus visko, ką įmanoma išgauti mušamaisiais instrumentais. Kaip sako P. Giunteris, koncertas turės nuoseklią muzikinę liniją nuo užuomazgos iki kulminacijos bei grandiozinį finalą.

„Nenorime, kad muzika būtų akademinė ir prieinama tik siauram ratui žmonių. Šis koncertas bus visiems, tad į jį galima atvykti ir su vaikais, ir su vyresniais tėvais. Mūsų programa bus skirta publikai, kuri galbūt pirmą kartą išgirs mušamuosius instrumentus gyvai“, – sakė P. Giunteris.

„Giunter Percussion“ OpenAir pasirodyme be P. Giunterio taip pat pasirodys ir perkusininkai Sigitas Gailius bei Tomas Kulikauskas. Koncerte bus galima išgirsti ir mušamųjų instrumentų iš egzotiškų kraštų skambesį – afrikietišką džiambės būgną, iš Zimbabvės atkeliavusią kalimbą ir daugelį kitų.

„Mušamieji instrumentai lydi mus visus. Bet koks daiktas gali būti pritaikytas kurti muzikai. Mušamųjų kultūra prasidėjo tada, kai pirmykštis žmogus išgavo garsą. Aborigenai grodavo bačkom nuo benzino, kurias amerikiečiai palikdavo bazėse. Muziką galima išgauti iš vazonų, Lou Harrisonas kūrybai pritaikė kanalizacijos vamzdį, įvairius dubenėlius. Geras kūrėjas nebijo taip eksperimentuoti“, – svarstė perkusininkas P. Giunteris.

Jo vadovaujamo ansamblio pasirodymai pasižymi plačiu žanrų spektru. Kaip sako pats „Giunter Percussion“ vadovas, svarbiausia, jog muzika būtų energinga ir įtraukianti publiką.

„Man patinka ritmiška ir energinga muzika, kad publika pradėtų jausti pulsaciją. Publika turėtų pajausti tą, ką darome mes, įsilieti į mūsų kūrinį. Mums didžiausias malonumas, kai pavyksta žmones įtraukti“, – tikino P. Giunteris.

Šis mušamųjų ansamblio koncertas įtrauktas į „Trakai – Lietuvos kultūros sostinė 2020“ kultūrinę programą. Kaip sako projekto koordinatorius Algirdas Šochas, puikų įspūdį „Giunter Percussion“ paliko dar karantino metu, kai kultūrinė projekto programa persikėlė į virtualią erdvę, o P. Giunteris su S. Gailiumi bei T. Kulikausku įrašė savo pusvalandžio trukmės koncertą Trakų kultūros rūmuose.

„Giunter Percussion“ koncertas Trakų kultūros rūmų aikštėje įvyks vyks jau šį penktadienį. Koncerto pradžia – 20 val., o įėjimas – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją