Jolitos Herlyn knyga „Žinau, kad nieko nežinau“ – aštuntasis Vokietijoje gyvenančios lietuvių autorės romanas. Autorė šiuo romanu plečia žanrą – nuo lengvų, moterims skirtų laisvalaikio romanų pereina prie šeimos dramos su psichologinio trilerio elementais. Todėl šioje knygoje įkvėpimo ir malonumo skaityti ras ir meilės romanus mėgstančios moterys, ir aktyvų veiksmą, paslaptis, intrigą mėgstantys vyrai. L. Buividavičiūtė pasakojo, kad knygoje yra ir filosofijos elementų, kas, jos skoniui, yra dar vienas privalumas.

Žinau, kad nieko nežinau

Knygoje galima rasti ir filosofijos, psichologijos pagrindų (pagrindiniai veikėjai – Ateities kolegijos dėstytojai), ir romantinės meilės istoriją, ir šeimos dramos elementų, ir netgi mistikos prieskonį, tačiau visa tai sieja pagrindinis klausimas – kas ir kokiu tikslu Mariui, gyvenančiam ramų garbaus žmogaus gyvenimą, atsiuntė provokuojamą siuntinį?

Adrian McKinty „Grandinė“ skaitytojus privers iškelti labai nepatogų klausimą – kiek galima padaryti dėl savo vaiko? Siaubą keliančiame trileryje pasakojama, kaip tėvai priverčiami grobti kitų vaikus, kad išgelbėtų savo pagrobtą vaiką. Grandinė“ prilygsta elitiniams pasaulinio lygio trileriams, tokiems kaip „Dingusi“ ir „Avinėlių tylėjimas“.

Grandinė

Pagrindinės veikėjos Reičelės Klain rytas prasideda kaip daugelis kitų. Ji išleido dukterį Kailę autobusų stotelėje ir patraukė savo reikalais. Tačiau jai paskambino nežinomas abonentas ir pakeitė visą jos gyvenimą. Nepažįstama moteris pranešė, kad ant jos užpakalinės sėdynės yra Kailė, surišta ir užkimšta burna, ir vienintelis būdas Reičelei vėl pamatyti dukrą – sumokėti išpirką ir pagrobti kitą vaiką...

Naujausia „Avinėlių tylėjimo“ autoriaus Thomo Harris knyga „Kari Mora“ neabejotinai patiks trilerių ir detektyvų mėgėjams. Dvidešimt penki milijonai dolerių aukso luitų pavidalu guli paslėpti po dvaru Majamio paplūdimio krantinėje. Negailestingi vyrai stengėsi juos susirasti metų metus. Jiems vadovauja Hansas Pėteris Šnaideris. Vedamas neapsakomo godulio, jis gyvena įgyvendindamas žiauriausias turtingesnių vyrų fantazijas.

Svetimas

Kari Mora, namų tvarkytoja, pabėgusi nuo smurto savo gimtojoje šalyje. Ji gavo leidimą lakinai gyventi Majamyje ir dirba keliuose darbuose, kad galėtų išgyventi. Kari patraukia Hanso Pėterio akį. Tačiau Kari Mora turi netikėtų gebėjimų ir jai jau yra tekę kovoti dėl gyvybės...

Stepheno Kingo pristatinėti niekam, o ypač trilerių ir siaubo romanų gerbėjams, nereikia. Jo knygą „Svetimas“ knygų mylėtojų socialinio tinklo „Goodreads“ nariai išrinko geriausia trilerio žanro metų knyga.

Flint Sičio miesto parke buvo aptiktas žiauriai sužaloto ir išniekinto vienuolikmečio berniuko kūnas. Policijos surinkta informacija rodo, kad nusikaltimą įvykdė Teris Meitlandas – vaikų beisbolo komandos treneris ir literatūros mokytojas. Policininkai suėmė Terį stadione per beisbolo rungtynes, stebint šimtams žmonių. Jo žmonos ir dviejų dukterų akivaizdoje. Bylą tiriantis detektyvas Ralfas Andersonas įsitikinęs, kad tai buvo teisingas sprendimas. Juk nusikaltimo vietoje aptikta daugybė Terio Meitlando pirštų atspaudų, tą dieną netoli parko jį matė ir atpažino keli liudytojai.

Svetimas

Tačiau yra viena problema. Teris Meitlandas negalėjo nužudyti berniuko. Nusikaltimo dieną jis su keliais mokytojais buvo išvykęs į kitą miestą ir dalyvavo susitikime su žymiu detektyvų rašytoju Harlanu Kobenu. Jo alibi patvirtina ne tik kartu buvę kolegos, bet ir vaizdo kamerų įrašai bei palikti pirštų atspaudai. Vis dėlto, jei Teris nekaltas, kas gi tikrasis žudikas?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)