„Idėja kurti „Mano Bolivudo svajonę“ gimė prieš beveik septynerius metus, kai dirbau Indijoje, Bolivudo kino industrijoje, žymaus indų kino režisieriaus Karan Johar filmo aikštelėje. Labai nustebau sutikusi ten daug baltaodžių merginų, šokančių indų filmuose. Pasirodo, jos ten labai aktyviai samdomos, mylimos žiūrovų ir režisierių, vertinama jų šviesi odos spalva. Pagalvojau, kad būtų labai įdomu suprasti, kodėl merginos iš Europos atkeliauja į Indiją – kaip atrodo ne Holivudo, o Bolivudo svajonė“, – apie norą sukurti filmą pranešime žiniasklaidai pasakoja režisierė M. Stonytė.

Akimirkos iš Marijos Stonytės filmo „Mano Bolivudo svajonė“

„The Edinburgh Pitch“ – vienintelis tarptautinis dokumentikos forumas Škotijoje. Šis kino renginys suteikia progą pritraukti tarptautinės kino industrijos dėmesį – užmegzti ryšius bei surasti finansines galimybes. Visi industrijos renginiai šiemet vyksta nuotoliniu būdu.

„Mums didelė garbė vėl atstovauti Lietuvai ir savo filmui prestižiniame Edinburgo festivalio forume. Džiaugiamės, galėdamos pristatyti unikalią istoriją iš Lietuvos, projektą, kurio įgyvendinimui pirmą kartą kine bendradarbiauti susitinka Lietuva ir Indija. Apmaudu, kad šiemet negalėsime dalyvauti gyvai, bet tikime, kad mūsų filmo idėja bus suprasta, išgirsta ir per atstumą“, – apie dalyvavimą renginyje „The Edinburgh Pitch“ kalba režisierė M. Stonytė.

Dokumentinio filmo „Mano Bolivudo svajonė“ pagrindinės herojės režisierė ieškojo ne vienerius metus. Susisiekus su visomis Lietuvoje dirbančiomis šokių studijomis, paaiškėdavo, kad yra daug merginų, mylinčių indišką kultūrą, tačiau su ja nesiejančių ateities.

Akimirkos iš Marijos Stonytės filmo „Mano Bolivudo svajonė“

„Vieną dieną netikėtai sulaukiau laiško, pasirašyto vardu „Venu Vilasa“, kurį parašė Vilma iš Klaipėdos. Ji – šokėja, planuojanti keliauti į Indiją ir išbandyti laimę Bolivude. Susitikusios su Vilma atradome daug bendro, mane sužavėjo jos dvasingumas. Ji ne iš tų, kurios važiuos į Bolivudą vien dėl paviršutiniško noro išgarsėti ar pasirodyti ant žurnalų viršelių. Vilmai ši kelionė – galimybė atrasti save, misiją šiame gyvenime ir tikruosius namus“, – apie pagrindinės herojės paieškas pasakoja M. Stonytė.

Dokumentiniam filmui „Mano Bolivudo svajonė“ Lietuvos kino centras skyrė parengiamųjų darbų finansavimą, o vienas svarbiausių Europos finansavimo konkursų „Kūrybiška Europa MEDIA“ skyrė paramą vieno kūrinio vystymui.

Šių metų pradžioje filmo prodiuserės Andrėja Čebatavičiūtė ir Giedrė Žickytė „Mano Bolivudo svajonę“ pristatė didžiausiame dokumentinių filmų forume Indijoje „Docedge Kolkata“. Filmo gamybos pradžia numatyta ateinančiais metais.

Akimirkos iš Marijos Stonytės filmo „Mano Bolivudo svajonė“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją