Bus ieškoma atsakymų į parodos klausimą

Paroda „Kodėl taip sunku mylėti?“ kelia klausimą apie santykį su kitu – kodėl mums sunku suprasti, priimti, nesmerkti kitoniškumo. Tuo pačiu tai ir klausimas apie santykį su savimi – kaip priimti save, kaip rasti pusiausvyrą tarp kartais konfliktuojančių vidinių tapatybių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Per MOratoną į pagrindinį parodos klausimą – kodėl taip sunku mylėti? – bus bandoma atsakyti iš skirtingų perspektyvų. Savas versijas ir interpretacijas pateiks psichiatras, psichoterapeutas Eugenijus Laurinaitis ir rašytojas, aktorius, slam poezijos kūrėjas Marius Povilas Elijas Martynenko.

Susitikimai su menininkais

Užsienio kuratoriai Saskia Boddeke ir Peteris Greenaway‘us, kurdami totalinę instaliaciją, kurią kiekvienas galės patirti MO muziejaus trečiame aukšte, parodos pasakojimą vysto pasitelkdami MO muziejaus bei kitų kolekcijų lietuvių autorius. MOratono metu vyks pokalbiai su keliais iš jų.

Šeštadienį 13 val. MO muziejuje vyks susitikimas su Algimantu Aleksandravičiumi – vienu žymiausių Lietuvos fotografijos atstovų, stebinančiu savo įžvalgumu. A. Aleksandravičiaus per gyvenimą užfiksuotų žmonių portretų galerijoje – ir pats P. Greenaway‘us, Lietuvoje lankęsis 1999-aisiais. Šis kadras eksponuojamas ir parodoje, o MOratono metu su fotografu ketinama analizuoti kūrybos, fotografijos ir meilės „kitam“ temas.

Tą pačią dieną 16 val. vyks pokalbis su Monika Furmana. Tai menininkė, kurios darbuose perteikiamas moters santykis su ją supančiu pasauliu, pasakojama moters gyvenimo istorija – įsimylėjimas, kūniškas kontaktas, gimdymas, nusivylimas, išsiskyrimas. M. Furmanos kūriniuose dažnai nagrinėjama ir svarbi tema – susirūpinimas vaikų ateitimi, iššūkiai būti šiuolaikine moterimi, tobulėti profesinėje srityje. Šios temos analizuojamos ir parodoje, todėl pokalbis taip pat suksis apie kūną, maištą, tėvų ir vaikų santykį.

Šeštadienio vakarą – performansas ir muzika

Apie savęs paieškas skaitmeninėje realybėje bus pasakojama Dr. GoraParasit (Gintarės Minelgaitės) kurtame performanse „Self-fles“.

O šeštadienio vakarą užbaigs Beno Aleksandravičiaus (ba.) parodai parinktas muzikinis grojaraštis.

Sekmadienis – šeimoms ir vaikams

Tradiciškai sekmadienį MO muziejuje laukiamos šeimos ir vaikai. Šiai parodai ruošiami nauji užsiėmimai vaikams, kuriais siekiama ugdyti empatiją, kito pajautimą. Tam nebus būtini įmantrūs žaislai – užteks balso, kūno ir fantazijos.

Šeimų sekmadienio užsiėmimai vyks nuo 11 iki 13 val. Juose kviečiami dalyvauti vaikai nuo 3 metų amžiaus.

Norint patirti parodą – specialus gidas

Paroda „Kodėl taip sunku mylėti?“ yra itin kinematografiška. Joje susijungia garsas, šviesas, video projekcijos bei lietuvių dailininkų, grafikų bei fotografų kūriniai.

MO muziejus kviečia visus parodą patirti patiems, tai labai individualus santykis su vaizdu ir parodos instaliacijomis. O norintiems sužinoti daugiau apie parodoje eksponuojamus menininkus ir jų kūrinius MO muziejus paruošė specialų e. gidą. Norint juo pasinaudoti, visi kviečiami atvykti su telefonais ir asmeninėmis ausinėmis.

Visa MOratono programa čia. Įsigijus tos dienos muziejaus bilietą, galima dalyvauti visuose MOratono programos renginiuose. Dalyvių skaičius renginiuose yra ribotas, todėl pirmenybė bus teikiama pirmiesiems atėjusiems.

Bilietus įsigyti galima internetu bilietai.mo.lt ir MO muziejaus kasoje. MO muziejaus bendruomenės nariai – MOdernistai – turės galimybę aplankyti naująją MO muziejaus parodą pirmieji, o parodos atidarymo savaitgalio renginiai MOdernistams – nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją