Menų spaustuvės kieme vasaros pradžioje įrengtoje „6 scenoje“ žiūrovai galės išvysti itin skirtingus renginius – nuo poezijos skaitymų, koncertų iki specialiai rodymui lauko erdvėje adaptuotų spektaklių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Atviro rato“ kūrėjų teigimu, „Po dangumi“ atsiradimą įkvėpė žiūrovai, pasiilgę teatro renginių, o ir patys menininkai jaučiasi ypač pasiilgę gyvo ryšio su publika. „Sugrįžtame ne dėl finansinių paskatų, o dėl moralinių – žiūrovai labai laukia ir mes ilgai svarstėme, kokiu būdu tai įgyvendinti“, – sako teatro vadovė Ieva Stundžytė.

Artimiausiuose ciklo „Po dangumi“ planuose – birželio 20 d. įvyksiantis Jurgio Marčėno, Manto Toločkos ir Dovydo Grajausko poezijos ir muzikos vakaras, liepos 16 d. nuskambėsiantis „Atviro rato“ aktorių ir Aido Giniočio koncertas „Penki pirštai-kumštis“, o rugpjūčio 1 d. – aktorių Aldonos Vilutytės ir Justinos Smieliauskaitės poezijos vakaras. Teatras žada šiais renginiais neapsiriboti ir kviečia sekti „Atviro rato“ naujienas – renginių sąrašą turėtų papildyti ir daugiau naujo formato pasirodymų, pavyzdžiui, lauko scenai pritaikyti spektakliai.

Pirmieji „Po dangumi“ atsiduria trys kūrėjai – poetai Mantas Toločka ir Dovydas Grajauskas bei aktorius Jurgis Marčėnas. Pirmieji du – jau pažįstami tiek skaitytojams, tiek Vilniaus kultūriniu gyvenimu besidomintiesiems: M. Toločka praėjusiais metais išleido savo pirmąją poezijos knygą „Popierinė“, o D. Grajauskas 2017-aisiais debiutavo su rinktine „Apie reiškinius“. Abu jie – dažni poezijos skaitymų dalyviai; šalia poezijos Dovydo gyvenime svarbią vietą užima muzika, o Manto charizma – neatsiejama Vilniaus barų kultūros dalis.

Tuo tarpu teatro pasaulio dalis J. Marčėnas – „Atviro rato“ ir Keistuolių teatro aktorius, vienas iš ambient garsus tyrinėjančios grupės „WhaleSounds“ narių, kuriantis ne tik vaidmenis, bet ir muziką.

Trys meile žodžio menui ir perkusijos besidalinantys talentingi bičiuliai birželio 20 d. 20 val. savo atradimais pasidalins su Menų spaustuvės kieme susirinkusiais žiūrovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)