Tiesa, L. Buividavičiūtė prisipažino, kad ir pati šias knygas perskaitė su malonumu. Visgi, jos labiausiai yra orientuotos į paauglių auditoriją, kurią sudominti knygomis yra bene sunkiausia užduotis. „Mažiems vaikams dar patys tėvai skaito knygas, o paauglių dažniausiai nepriversi daryti to, ko jie nenori. Juos pačius turi užkabinti knyga“, – kalbėjo ji.

Saros Allegrini romanas „Tinklas“ pasakoja apie grupelę probleminių paauglių, netikėtai naktį atsidūrusių miške. Jų galvose įkyriai sukasi tas pats klausimas: kaip jie čia atsidūrė vienui vieni? Čia nėra maisto, nėra vandens, nėra mobiliųjų telefonų pagalbai išsikviesti. Sunku patikėti, kad jų šeimos būtų nutarusios juos čia palikti.

Iš už medžių juos stebi dvi akys, pabudę jie kasryt randa raštelį, nurodantį, ką daryti: būtent jie, niekad nesilaikę taisyklių, pratę perženginėti ribas. O kas, jei nusileisti ir paklusti – vienintelis būdas ištrūkti iš košmaro, kuriame jie atsidūrė?

Tai romanas, kuris įtraukia ir nustebina, jame, kaip ir tikrame gyvenime, viskas ne visada baigiasi gerai.

Billie Eilish knyga „Visiems fanams“, kaip ir sufleruoja pavadinimas, labiausiai suintriguos šios pop žvaigždės gerbėjus, kurie joje tikrai ras faktų, kurių dar nežinojo. „Tačiau man tokiose knygose būna įdomiausias kelias link šlovės, kuris, nors ir banaliai pasakysiu, nebuvo tik rožėmis klotas“, – pasakojo L. Buividavičiūtė.

Kas yra Billie Eilish? Aštuoniolikmetė dainininkė, triumfavusi 2020 sausį vykusiuose Grammy apdovanojimuose, kur susišlavė net 5 statulėles! Knyga leidžia pasižvalgyti po jos kūrybos virtuvę, gyvenimą šlovės spinduliuose ir ištobulintą unikalų stilių, joje taip pat galima sužinoti, ką Billie ar jos artimiausi žmonės galvoja apie šlovę, madą, gerbėjus ir meną.

Karen M. McManus romanas „Vienas iš mūsų meluoja“ įtrauks detektyvų mėgėjus. Pirmadienio popietę penki Beivju gimnazijos mokiniai buvo palikti po pamokų. Bronvina, smegenys, būsimoji Jeilio studentė, niekada nesulaužiusi taisyklių. Adė, gražuolė kaip iš paveikslėlio, absolventų susitikimo pokylio princesė. Neitas, nusikaltėlis, jau lygtinai paleistas už narkotikų platinimą. Kuperis, sportininkas, garsus beisbolo įžaidėjas. Ir Saimonas, atstumtasis, populiaraus Beivju gimnazijos gandų tinklaraščio kūrėjas.

Tik Saimonas taip ir neišėjo iš šios klasės. Mirė pamokai dar nesibaigus. Pasak tyrėjų, jo mirtis nebuvo nelaimingas atsitikimas. Saimonas mirė pirmadienį. Tačiau antradienį jis rengėsi paskelbti skandalingų naujienų apie keturis žinomus bendramokslius, dėl ko ši ketveriukė tampa įtariamais žmogžudyste.

Ar jie tik atpirkimo ožiai, tobuli įrankiai žudiko rankose, žudiko, kuris vis dar laisvėje. Visi turi paslapčių, ar ne? Svarbu tik viena: kaip toli gali nueiti žmogus, kad jas apsaugotų. O knygos autorė ragina sutelkti dėmesį ir pamėginti atspėti, kas visgi buvo tas žudikas.

Lois Lowry knyga „Sūnus“ – ketvirtoji iš serijos „Siuntėjas“. L. Buividavičiūtė rekomenduoja perskaityti visas šios serijos knygas, nes jose yra susisiejančių gijų. Nors ir skirta paaugliams, tai yra labai įtraukianti ateities distopija, kuri pasakoja apie visuomenę, kurioje kiekvienam yra priskiriamas tam tikras vaidmuo. Štai, Vandenų Klerė būdama trylikos tapo gimdytoja. Keturiolikos jau išnešiojo savo Produktą. Klerė turėjo sūnų. Tačiau nežinojo, kas jam nutiko. Kuo jis vardu? Ar jis išvis gyvas? Tikėtasi, kad jinai jį užmirš, bet tai buvo neįmanoma. Taigi Klerė įveiks visas kliūtis, kad surastų savo vaiką, net jeigu prireiktų neįsivaizduojamos aukos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)