Didžiulė siuvinėta servetėlė, naudota per Austrijoje gimusios karalienės karūnaciją, taip pat buvo parduota už keliskart didesnę kainą, nei numatė vertintojai.

Aukcionų namai „Osenat“ pranešė, kad sekmadienį vakare intensyvios varžytinės dėl vienos garsiausių Prancūzijos karalienių relikvijų vyko „ir salėje, ir telefonu bei internetu“.

Oda aptrauktas kelioninis lagaminas, ant kurio iškaltas užrašas „Karalienės kambarys Nr. 10“, buvo parduotas už 43 750 eurų, nors anksčiau buvo įvertintas suma nuo 8000 iki 10 000 eurų.

Servetėlė iš damasko audinio su lelijomis – Prancūzijos karališkųjų rūmų ženklu – laurų vainikais ir rožių puokšte viduryje atiteko pirkėjui, sumokėjusiam 14 500 eurų.

Marie Antoinette buvo išsaugojusi gerus prisiminimus apie savo karūnavimo ceremoniją, 1775 metais įvykusią Reimso katedroje.

„Nuostabus dalykas būti taip gerai sutiktai, praėjus dviem mėnesiams po sukilimo“ dėl aukštų duonos kainų, rašė ji savo motinai į Vieną.

Ironiška, kad karalienei priskirtas pareiškimas, kad duonos neturintys badaujantys valstiečiai turėtų valgyti pyragus, vėliau nulėmė jos ir visos Prancūzijos monarchijos likimą, nors įrodymų, kad Marie- Antoinette tikrai būtų tai pasakiusi, nėra.

Jos sutuoktinio Liudviko XVI, kuris taip pat buvo giljotinuotas, plaukų sruoga buvo parduota už 4 000 eurų. Šią karališkąją porą Prancūzijos monarchijos šalininkai iki šiol laiko kankinių pora. Karaliaus plaukai yra laikomi širdies pavidalo kalnų krištolo medalione.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)