Pasak jo, šiuo metu prie akcijos, kurią organizuoja Vyriausybė kartu su savivaldybėmis, planuoja prisijungti 253 kolektyvai – orkestrai, chorai – iš 36 savivaldybių, tačiau vis dar kviečiami registruotis ir to iki šio nepadarę meno kolektyvai.

„Norime padėkoti visiems, kurie prisidėjo, kad pirmoji koronaviruso banga Lietuvoje būtų įveikta. Visą šią savaitę visiems, kurie padėjo suvaldyti krizę, keliaus premjero, merų padėkos“, – spaudos konferencijoje kalbėjo jis.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktorius Jonas Sakalauskas tikino, kad visi kolektyvo nariai, sužinoję apie šią akciją, noriai prie jos prisijungė.

„Esam išsiilgę grįžimo į koncertų sales, norime prisidėti prie krizės suvaldymo, prie visų, kurie dirbo, išreikšti jiems pagarbą ir perimti estafetę – reikia leisti žmonėms grįžti į gyvenimus, kultūrinį, socialinį gyvenimą, vėl mėgautis muzika, daile, menu, nes žmogus be kultūros ne žmogus“, – kalbėjo jis.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras birželio 1 d. surengs trumpą 15 minučių pasirodymą sostinės Katedros aikštėje. „Profesionalusis menas jau atgyja, tai psichologiškai yra labai smagu: muzikantas toks žmogus, kuris grojo nuo vaikystės, groja visada ir neįsivaizduoja, kaip galima negroti“, – kalbėjo LVSO vadovas Gintaras Rinkevičius.

Visi kolektyvų pasirodymai turės vykti laikantis saugumo reikalavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)