Kaip buvo paskelbta trečiadienį, pagal planą žiūrovų (dalyvių) skaičių leidžiama didinti palaipsniui: nuo birželio 1 d. iki 100 žmonių uždarose erdvėse ir iki 300 atvirose, o nuo birželio 16 d. – iki 150 uždarose erdvėse ir iki 500 atvirose. Nuo liepos 1 uždarose erdvėse galėtų dalyvauti iki 200 žiūrovų ir iki 700 atvirose, nuo liepos 16 d. – iki 250 žiūrovų uždarose erdvėse ir iki 900 atvirose. Renginiuose, vyksiančiuose nuo rugpjūčio 1 d., dalyvių (žiūrovų) skaičius būtų ribojamas iki 300 uždarose erdvėse ir iki 900 atvirose, nuo rugpjūčio 16 d. – iki 350 uždarose erdvėse ir iki 900 atvirose.

Nuo birželio 1 d. uždarų erdvių užpildymas negali būti didesnis nei 30 proc., o nuo liepos 1 d. – ne didesnis kaip 50 proc. Uždarose erdvėse turi būti išlaikomas ne mažesnis kaip 2 metrų, o atvirose erdvėse – ne mažesnis kaip 1 metro atstumas tarp žmonių.

Numatyta, kad didesnio masto nei 900 dalyvių renginiai Lietuvoje iki rugpjūčio 31 d. neplanuojami.

M. Kvietkauskas pabrėžė, kad šis planas gali būti koreguojamas arba atšaukiamas atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją.

„Ji priklauso ir nuo mūsų visų veiksmų, nuo mūsų visų atsakingumo. Jei kultūros renginių organizatoriai laikysis reikalavimų, sieks saugoti žiūrovus ir save, kaip jiems nustatoma ir rekomenduojama, galėsime suvaldyti viruso plitimą. Labai svarbus kultūros renginių organizatorių įsitraukimas ir pilietiškumas“, – kalbėjo jis.

Komentuodamas apie paramą valstybės paramą kūrėjams ir kultūros organizacijoms, M. Kvietkauskas teigė, kad ji šiuo metu siekia 25 mln. eurų, yra didžiausia Baltijos šalyse ir pranešė, kad netrukus planuojama pranešti apie naują individualių stipendijų skyrimo etapą, kuriam numatyta 1 mln. eurų.

Kultūros bendruomenėje daug kritikos sulaukė sprendimas iš bendros daugiau nei 68 mln. eurų paramos kultūros sektoriui didžiąją dalį skirti infrastruktūrai. M. Kvietkauskas sakė, kad jos bus skirtos paspartinti šiuo metu realizuojamiems projektams ir leis padaryti daug svarbių darbų, pavyzdžiui, greičiau atidaryti šiuo metu rekonstruojamą Nacionalinį dramos teatrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)