Vienas svarbiausių kino industrijos leidinių „Screen International“ skelbia, jog pardavimų agentūra „Wide Management“ pardavė išskirtines filmo platinimo teises „Dekkoo“, „OUTtv“, „Optimale“ ir „Tongariro“ įmonėms. Šie platintojai filmą pristatys JAV, Kanados, Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos, Belgijos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Prancūzijos ir Lenkijos žiūrovams. „OUTtv“ papildomai įgijo neišskirtines filmo rodymo teises Izraelio, Ispanijos, Didžiosios Britanijos, Airijos ir Švedijos teritorijoms. Susitarimai įvykdyti po sėkmingo filmo pristatymo Berlyno kino festivalio Europos kino mugėje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Tai, kad šie susitarimai įvyko – didelė sėkmė“, – teigia filmo „Advokatas“ režisierius ir prodiuseris Romas Zabarauskas: „Įdomu, kad dauguma šių platintojų, nepaisydami karantino, įsigijo teisę platinti mūsų filmą ne tik internetu, bet ir kino teatruose. Kad ir kuo viskas baigsis, tai rodo pasitikėjimą mūsų potencialu. Tuo labai džiaugiamės ir kviečiame pasidžiaugti kartu. Juk kiekvienas lietuviško filmo žingsnelis į priekį yra sėkmė visam Lietuvos kinui.“

Romas Zabarauskas

Filmo „Advokatas“ premjera kovo mėnesį turėjo įvykti Londone, Britų kino instituto rengiamame festivalyje „BFI Flare“. Dėl koronaviruso pandemijos festivalis atšauktas. Nepaisant to, Didžiosios Britanijos kino kritikai, iš anksto peržiūrėję lietuvišką filmą, jam negailėjo puikių įvertinimų. „UK Film Review“ autorė Amber Jackson „Advokatui“ skyrė penkias žvaigždutes iš penkių: „Šis filmas sumanus, nes pasakoja ne tipinę įsimylėjimo istoriją, o parodo, kaip kiekviena valstybė turi vietos tobulėjimui“.

Dėl šiuo metu visame pasaulyje uždaromų kino teatrų, filmas „Advokatas“ negali keliauti po tarptautinius kino renginius. „Vienas po kito atšaukiami festivaliai, į kuriuos buvome kviečiami. Iš asmeninės perspektyvos, žinoma, gaila, bet dabar pasaulis turi svarbesnių problemų“, – pasakoja filmo kūrėjas Romas Zabarauskas: „Tikiuosi, rudenį situacija bus kitokia ir galėsime Lietuvoje atšvęsti pačią įspūdingiausią premjerą, kviesdami visus įvertinti filmą kino salėse.“

Lietuvos kino teatruose filmą „Advokatas“ ketinama pristatyti šių metų rugsėjį. Filmo vystymą ir gamybą parėmė Lietuvos kino centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)